Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová zázvorová pečeně

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

11. 9. 2011 20:03

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota5 666 kJ / 1 354 kcal
Bílkoviny216,40 g
Tuky34,84 g
Vláknina8,63 g
Cholesterol400 mg
Sodík541 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy39,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podávala jsem s domácíma knedlíkama a dušeným hlávkovým zelím. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového a trochu jinak. Udělala jsem moc dobře a zázvor udělal výbornou chuť-jinak už ho péct nebudu!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

magda

18. 12. 2011 16:09

super moc dobré;-)

sofie1973

13. 9. 2011 15:11

Zázvor je super:yes:, taky ho dávám k masíku při pečení, dokonce jsem zjistila, že je dobré dát ho trochu i do toho dušeného zelí, dodá mu taky takový "šmrnc".:-)) A myslím, že je to moc hezky popsané i s dalšími tipy od dalších kuchařek, i začátečník podle tohohle receptu upeče skvělý masíčko a zkušený kuchtík se přiučí:yes::yes::yes:

chocolate

13. 9. 2011 10:51

Já nechávám na sporáku vydusit šťávu na tuk, zapráším hladkou moukou, prošlehám a pomalu dolévám trochu vody nebo vývaru.Na mírném plameni nechám probublávat cca 20 minut za občasného prošlehávání metličkou.Solamylem nezahušťuji, ptž má tendenci při opětovném ohřívání řídnout (ale každý máme jiné zvyky;-)).
Recept je prima-vepřová a zázvor spolu náramně ladí:yes:.+11

Dana61

13. 9. 2011 10:18

krása :-D:yes: i já takto zahušťuji, krásný popis uvedla Eliza, pokud nemám odvahu vsypat pomalu mouku přímo a prošlehávat - jde to, ale to musí mít ta šťáva již správnou konzistenci, jinak vzniknou hrudky a to jsem ze severu - ale je pravda, že se moje maminka narodila v Chýnově, takže jsem určitě s tím nádherným jihem spolčena

cathleen

12. 9. 2011 18:19

Bibinka: Jani, dik. :yes:Vyzkousim i podle Elizy

Eliza

12. 9. 2011 15:52

Moje maminka přesně takhle zahušťuje šťávu k pečeni...Nalije tam mouku rozšlehanou ve studené vodě, pekáč nahne k sobě, aby šťáva stekla blíž k ní a maso bylo na druhé straně, rychle šlehá moučnou tekutinu vidličkou, šeškrábne k tomu přípečky a postupně dolévá studenou vodu. Když se jí hustota zdá akorát, vrátí pekáč do trouby, peče asi půl hodiny a potom případně dolije trochu vody. Šťávu má vždy bezvadnou, hladkou a lesklou.
Třeba je to jihočeský způsob... Ale každopádně funguje, viděla jsem to na vlastní oči mockrát.

maris

12. 9. 2011 15:28

Bibinka: k těm kuchtíkům patřím já:-)). U pečeného masa šťávu nezahušťuju:-))

Bibinka

12. 9. 2011 15:17

cathleen: Cathleen, já jsem to do receptu doplnila a chtěla jsem říct, že dřív jsem taky dělala šťávu na plynu, ale takto je to rychlejší, nemusíš špinit další hrnec a opravdu při občasném promíchání není žádný problém-někdy zahušťuji solamylem;-). My nemáme rádi šťávu k vepřové mastnou a příliš tekoucí, jsou kuchtíci, kteří nezahušťují vůbec.

Jinak děkuji všem:yes:

Anna Kocikova

12. 9. 2011 12:30

:-))Jéé Bibinko zrovna jsem včera se sušeným zázvorem dělala bůček;-):yes:Šťáva má velice dobrou chuť a Ty máš dalšího bodíka:-p+8:yes:Ale také šťávu slívám do rendlíčku pokud zahusťuju,v tom pekáčku na sporáku se mi to dělávalo dost blbě:-8

Simona Skolakova

12. 9. 2011 11:54

cathleen:máš pravdu nevšimla jsem si,že je to v kategorii pro začátečníky;-)

cathleen

12. 9. 2011 11:52

Simona Kucerova: pokud je recept pro začátečníky, měl by být popsán "pro začátečníky", polopaticky a třeba i víc rozepsán. Raději víc, než méně.
A zkoušet nemusím, vím, co udělá mouka ve vřící tekutině. Proto jsem čekala, co mi k tomu písne autorka, která recept dělala;-)

Simona Skolakova

12. 9. 2011 11:47

cathleen:tak co to zkusit???Já myslím,že to občas musí promíchnout,třeba při kontrole masa,akorát,že to tam nepíše;-)
Já to tak nikdy nedělala,tak nemůžu soudit :-8;-)

cathleen

12. 9. 2011 11:43

Simona Kucerova: Ano, ale já mluvím (:-D píšu) o Bibinkou popisovaném způsobu! Kdy to nalije pod maso, zamíchá a znovu dá péct. Bez dalšího promíchávání.

Simona Skolakova

12. 9. 2011 11:35

cathleen:myslím,že se to dá udělat,vyjmout maso a pekáček dát na plotýnku a pomalu občas promíchat,dělávali jsme to takto v hotelu v kuchyni,nemuselo se špinit další nádobí!!!

cathleen

12. 9. 2011 11:00

:-) opravdu hezký recept a MOC hezké fotky:-)):yes::yes:
Jen si, Jani, nedovedu představit to tvé zahušťování....i když tu šťávu s moukou promíchneš, při dalším pečení musí mouka sednout ke dnu pekáčku:-? (Když zahušťuješ omáčku, během varu ji přeci také promícháváš.)
Spíš bych tu šťávu z pečínky slila a zahustila varem v kastrolku, bez masa....

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová pečeně na zázvoru vepřova pecene vepřová pečeně recepty vepřové na zázvoru recept vepřová pečeně recepty pro začátečníky vepřová pečeně se zázvorem vepřové na zázvoru veprova na zázvoru vepřová pečeně video veprova pecene recept pečení recepty recepty z vepřové pečeně veprove se zazvorem pečeně na zázvoru vepřová pečeně podle koko recept vepřová pečeně recepty na pečení vepřové pečeně na zázvoru pečeně se zázvorem způsoby vepřové pečeně plátky

Suroviny: maso vepřové, cibule, česnek, kmín celý, zázvor, mouka hladká, sůl, voda

TopRecepty.cz

Vepřová zázvorová pečeně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAEz