Suroviny
Porce: 20 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 516 kJ / 1 318 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,15 g |
| Tuky | 62,60 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 195 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 143,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Suroviny smícháme dohromady v hladké nelepivé těsto a dáme vychladit do druhého dne. Vymačkáme do košíčků a pečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí vyklopíme.
Krok 2: Krém: Rozehřejeme cukrářskou cukrovou polevu a vmícháme tvaroh. Vyšleháme do hladké konzistence, vyšleháme smetanu a vmícháme do čokoládového tvarohu.
Krok 3: Dohotovení: Jahody umyjeme, odstopkujeme a necháme okapat. Krém nastříkáme sáčkem s řezanou trubičkou do studených upečených košíčků. Zdobíme ovocem a mátou. Jahody potřeme cristaline, abychom zamezili osychání.
Zveřejněno 10. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Racio košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8PL
Moje poznámka
Racio košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8PL
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 20 minutami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 41 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 22 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 15 minutami
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 3 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 4 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 11 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Tématické fráze:
racio recepty,
rama cremefine ke šlehání,
racio cukroví,
rama cremefine ke šlehání kde koupit,
dietní korpus,
nízkotučný cokoladovy krem,
smetana ke šlehání rama cremefine,
racio,
dietní košíčky,
kde koupit rama cremefine na šlehání,
racio.cz,
rostlinná šlehačka rama koupit,
rama cremefine na šlehání,
ckp neředěná,
cristaline,
cukrářská kakaová poleva charakteristika,
racio zakusek,
racio zákusky,
košíčky dietní,
košíčky recept
Suroviny:
tuk hera,
tvaroh nízkotučný,
mouka hladká,
cukr moučkový,
tvaroh nízkotučný,
rama cremefine,
jahody,
ovoce,
máta
Komentáře (11)
Před dalším zpracováním se ředí ztuženým pokrmovým tukem v poměru 3:1, CKP neobsahuje žádné kakaové máslo na rozdíl od čokolád a máčecí hmoty. Kakaové máslo je nahrazeno ztuženým tukem. CKP má proti máčecí hmotě nebo čokoládě tu výhodu, že ji není nutné temperovat.