

Košíčky - dia
Suroviny
- Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 25 g sladidla Clara (je 3x sladší než cukr)
- 1/4 prášku do pečiva
- 1 vejce
- citronová kůra
- 170 g Hery
- Na náplň:
- 4 dl mléka
- 1 vanilkový pudink
- sladidlo dle potřeby
- 50 g Ramy v kostce nebo jiného tuku v kostce
- šlehačka vhodná pro diabetiky
- sezónní ovoce nebo kompot
Postup přípravy receptu
Ze všech igrediencí uděláme těsto, naplníme formičky které nemusíme vymazávat a upečeme.
Uvaříme pudink z mléka, vanilkového pudinku a sladidla. Ještě v horkém pudinku rozpustíme tuk, zamícháme a ještě dost teplým plníme košíčky.
Po vychladnutí zdobíme šlehačkou a ovocem. Růžová šlehačka je s přidaním trochy jahodového nápojového prášku slazeného náhradními sladidly. Košíčků je zhruba 22-24 kusů.
Poznámka od kuchařky
Šlehačku doporučuji Ramu Cremefine na šlehání v lahvičce, nebo šlehačku v prášku bez cukru od Dr.Oetker. Osladí se troškou sladidla, nebo nápojovým práškem a obě šlehačky držely tvar i do druhého dne. V chladničce.
Při vaření pudinku používám i tabletkové sladidlo, co je vhodné na slazení kávy a čaje. Do těsta jde použít i jiné sladidlo, já jsem spokojená s Clarou na pečení 3 x sladší než cukr, neztrácí sladivost.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Košíčky - dia
-
Jako z cukrárny, moc pěkné
-
Dobrý den , když sem si je udělala a pak vypočítala na vj jednotky tak mi jeden pouhý košíšek vyšel na 3 vj , tak že tohle si nemůžu dovolit myslím si že pro diabetyky by měli vymyslet něco lepšího
-
Nevím, proč jsem přehlédla takovou krásu.1
-
Nádhera-ukládám
-
Děkuji za milé komentáře
-
to je nádhera
takové chutě teď
posílám bodík
-
vypadají krásně.Růžová barva jim moc sluší.
-
Krásne košíčky
Akosi som si to doteraz nevšimla, ale to je moja chyba
Bodík +7
-
Merylas, tak to s Tebou souhlasím, protože s máslem to krásně ztuhne, ale samotný puding - to je problém. Pokud neuvařím od Oetkera, tak se někdy divím
-
Jahůdko, já tam ten tuk dávám hlavně proto, že ten pudink je pak takový pevnější
-
Irrena - taky jsem s tím "bojovala" - dát do horkého pudingu máslo, ale jednou jsem to tedy zkusila (spíš ze zvědavosti).No nedá se to srovnat s krémem, kdy šleháš máslo+cukr a přidáváš postupně vychládný puding a šleháš a šleháš, až je krém krásně bílý a je jak pěna - je to úplně o něčem jiném, ale toto je zase jiný krém
. Máslo v tomto případě zase tak moc nevnímáš. Ale je pravda, že do některého moučníku se tento krém hodí lépe.
-
Irrena,
-
Merylas tvoje recepty mně vždycky fascinují, dávám bodík
Ještě nikdy jsem nevyzkoušela ještě do teplého pudingu dát tuk, opravdu to funguje, ale určitě ano když to říkáš ty -
Vypadají super, určitě vyzkouším.
-
kosicky vyzeraju bajecne...