Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 315 kJ / 1 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,72 g |
Tuky | 55,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,52 g |
Sodík | 753 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 14,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná husí játra II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y6Vn
Moje poznámka
Falešná husí játra II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y6Vn
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 2 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 1 hodinou
Litý perník
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 3 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 3 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 3 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 4 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 4 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 5 hodinami
Tématické fráze:
falešná husí játra,
husí játra,
falešné husí játra,
husí játra recept,
kachní játra v sádle,
husí játra v sádle,
falešná husí paštika,
pečená kachní játra,
husí játra recepty,
falešné kachní játra,
kachní sádlo,
husí sádlo s játry,
falešná kachní játra,
recept na husí játra,
husí speciality,
husí játra se sádlem,
husa recepty pomalé pečení,
husí sádlo,
husi jatra cena,
lokše s husími játry recept
Suroviny:
játra kuřecí,
vejce,
šlehačka,
sádlo vepřové,
sůl,
koření,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (39)
A co se týká těch nesmyslů ve starších receptech, tak si nefandi, že jsou jen u rcp ve slovenštině. Našla jsem i u sebe a dokonce i přejmenovaný recept, a také úplně přepsaný. Vůbec se to nepodobalo mému stylu psaní rcptů. Zírala jsem na to jak čerstvě vyoraná myš a nemohla jsem uvěřit. A jen jsem doufala, že to nikdo nevařil. Jednalo se o rybí polévku, kde původně bylo celer, mrkev a petržel v poměru 3:2:1 a v přepisu 3 celery, 2 mrkve a 1 petržel. Nakonec jsem se jen musela smát při představě použitých 3 celerů velkých jak hlava, takže minim. 3 kg!!!
Znovu se chystám na zde tuto maškrtu a vidím vaši otázku.
Je slušné odpovídat celou větou, ale když tak učiním, mohl bych být za sprosťáka
Odpovídám tedy neslušně: Ano.
Prve jsem pekl při vyšší teplotě (podle odkazu chalupnice
Teď jsem dal na vás a zapekl při 150°C a dopékal při 125°C (celkem asi hodinu), + 20´ ve vypnuté troubě. Vo vnútri to malo 80°C a krááásně narůžovělou barvu a konzistenci jako máááslo
Falešná játra jsem podával stylově s falešnými brusinkami a pravou, nefalšovanou Mostardou z třešní. Moc jsme si pochutnali... Opravdu, vážně, fakt!
Asi čtvrtinu jater jsem nemlel, ale pouze nahrubo posekal.
(výměna obrázku)
Na srnce mám 2 formy ... Jedna špatně těsní... Při pečení těsta to nevadí, ale zde mi polovina sádla zdrhla; Na nedělní předkrm upeču zítra v tý druhý formě
Paní casinové chutnalo a říkala, prý je to hotové foie gras
MAKRONKY po focení neříkaly nic, ale patrně jim taky chutnalo, protože mi nenechaly ani zbla
Přesně podle rcp (+ 3KL Vegety) 175°C
Uvidíme, zítra ochutnáme...
Každopádne, také pekné ako Mirka, som to nemala nikdy. A myslím, že časť pečienky nechala na hrubšie pomleté, alebo len posekané.