Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny bifteky

Rychle připravené plátky masa se šťavnatou omáčkou jsou ideálním řešením pro všechny, kteří hledají chutnou a jednoduchou večeři. Během pár minut připravíte syté jídlo plné výrazných chutí, kterými potěšíte každého milovníka masa.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

blaza1994

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Krok 2: Smícháme hořčici a sójovou omáčku. Množství volíme podle chuti. Krok 3: Z obou stran maso směsí potřeme. Krok 4: Dáme na pánev a na rozehřátém oleji smažíme doměkka.

TIP: Chyby při výběru tuků na smažení a jak jim předejít

Zveřejněno 24. 5. 2015

Poznámka autora blaza1994

Jako přílohu doporuřuji hranolky nebo brambory s petrželkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny bifteky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QR67

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny bifteky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QR67

Marie

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Rychlá večeře. Zkuste maso z kotlety. Plátku silnému asi 2 cm, bude stačit na pánvi 3-5 minut z každé strany. 😊

Autorka níže sama píše: "...bifteky tomu jen tak rikam", :-O takže řešit název je bezpředmětné:-((

Mám za to, že pes je zakopán právě v těch, v surovinách uvedených "4 ks masa" bez bližší specifikace:-O
Znovu cituji autorku: "Kdo alespon jednou stal u sporaku a neco uvaril,takvi,ze si muze udelat biftek z masa na ktere ma chut"
Jj, může... :yes: Leč autorka už nepíše nic o poživatelnosti takto připraveného jídla, takže s ní nelze jinak, než souhlasit, že :-D
Bůh stůj při kuchtících, kteří by v tomto případě vzali jiné, než kapří (kuřecí), maso ;-(:-):-D

já bych tak přísně nesoudila - z názvu "babiččin" je zřejmá doba dávno minulá, kdy si většina lidí prostě "pravověrný" biftek nemohla dovolit, tak ho takto nahrazovala -a co na tom?
<3

Dobrá rychlovka:-p:yes:

Nadja: a já zrovna včera dělala něco podobného a pomazala i horčicí předtím než jsem vložila na pánev a bylo to mooc dobré;-)

Přírodní plátky dělám téměř stejně, jen nepotírám hořčicí ani sojovkou - tu přidávám do pánve až nakonec.
Ale rozhodně si pod biftekem či beefsteakem představuji něco zcela jiného.

BlankaZ: udrela si klinec po hlavičke...:-))

BlankaZ: Protože beefsteak je stejk z hovězího masa, takže ho asi těžko uděláme z kuřecího nebo z vepřového. Tohle je prostě osmažený plátek masa s hořčicí a sojovkou, nic víc, nic míň.

Radko,v tom případě nepotřebuje tenhle recept,protože nemá s biftekem vůbec nic společného.

Kdo alespon jednou stal u sporaku a neco uvaril,takvi,ze si muze udelat biftek z masa na ktere ma chut a na mnozstvi jake sni.

blaza1994: Blaženko, tak to je tedy opravdu recept za všechny prachy! Práce kvapná, málo platná. :no:

vim ze bifteky se delaji s hovezijo.
ja pouzivam kureci nebo veprove a bifteky tomu jen tak rikam

Já myslím, že to sem dal nějaký "vtipálek" ;-)

Mňa by tiež zaujímalo, o aký druh mäsa ide:-?. Hovädzie, bravčové, hydinové alebo:-?:-?:-?:-?
Marie:A Blanka Z má pravdu, bifteky sa s skutočne neneklepávajú a ani vopred nesolia.:-!

Tématické fráze:
vepřový biftek, biftek z vepřového masa, vepřové bifteky, bifteky z vepřového masa, vepřový biftek recept, biftek, vepřový plátek ala biftek, recept na bifteky vepřové, přírodní biftek, bifteky, vepřové biftečky, biftek recept, biftek z veproveho, biftecky z vepřového masa, recept na bifteky, recepty vepřové bifteky, recept na veprovy biftek, bifteky recept, veprovi biftek, kuřecí biftek

Suroviny:
maso, sůl, pepř mletý, omáčka sojová, hořčice, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu