Srnčí biftek s oblohou

yanull Kuchařka: yanull

Minutky 9 názorů

Suroviny

srnčí kýta
cibule
olej
koření na divočinu (kupované nebo si připravíme sami - že podrtíme v hmoždíři celý pepř, nové koření, jalovec, tymián a kousek bobkového listu)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu vykostíme a nakrájíme na plátky.

  2. Naklepeme v mikrotenovém sáčku, po okrajích nařízneme, aby se nám při opékání nekroutilo, a pak ho potřeme lehce olejem a okořeníme. Zásadně nesolíme, zbytečně by pouštělo šťávu.

  3. Do misky dáme několik koleček cibule nakrájené na kroužky, na ni položíme maso a takto prokládáme jednotlivé vrstvy.

  4. Přikryjeme mikrotenovým sáčkem, zatížíme a necháme v ledničce, klidně i 2-3 dny proležet.

  5. Před smažením odstraníme cibuli, popř. i kousky koření, osolíme a pak zprudka opečeme na rozpáleném sádle nebo oleji.Doporučuji maso z ledničky vyndat v předstihu, abyste ho nevkládali do omastku studené, omastek by se ochladil a pak by nebyly biftečky správně šťavnaté.

Poznámka

Příloha: opečené brambory, hranolky a zeleninová obloha s volským okem. Srnčí maso lze nahradit kvalitním hovězím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí biftek s oblohou

  • spider86 spider86(neregistrovaný)

    To, že je zvěřina zdravější, než vepřové atd... je myšleno tak, že podíl tuku a bílkovin v mase je úplně jinde a tudíž i výživová hodnota, málokdo ví, že srnčí maso má daleko méně tuku, než třeba kuřecí, králík, krůta..maso je prakticky čistá bílkovina, ( divočina všeobecně obsahuje zlomky tuku, proti doma chovaným zvířatům) proto se říká, že je zdravější;-)..

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jdu to dát do koření ,moc cibule nedám jen pár kroužku.Doufám,že to do zítřku uleží dost.:-p Když to bude dobré fotečka tě nemine!

    Odpovědět

  • muchaco muchaco(neregistrovaný)

    srnčí nelze v žádném případě nahradit hovězím masem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!6

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    musím souhlasit, dobře připravená zvěřina je delikatesa, nicméně názor že zvěřina je "zdravá" oproti vepřovému, hovězímu nebo jinému druhu masa které si koupíme v obchodě považuji za mylný. Stačí pouvažovat čím se ta zvěř v lese/ na poli živí?? když divočák žere kukuřici, myslíte že ta kukuřice nebyla chemicky ošetřená?? byla a ne 1 za tu dobu, než se sklidí. ;-) bohužel...

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • káča káča(neregistrovaná)

    :-K:-):-D:-?:-!parada

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Zvěřinu mám rád. Pěkná klasika. :-!:-)):yes::yes::yes: +3

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Já z divočiny nemusím to, co má peří, výborné ale bylo, když jsem dělala kančí maso na červeném víně. A nebo myslivecký guláš, ten byl také hodně jedlý.:-p Zvěřina, když se dobře udělá, tak to je delikatesa, protože do ní nikdo necpe ty průmyslové krmné směsi s antibiotiky a růstovými hormony. No nic, nebudeme si kazit chutě, že? :-/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, ještě ulovit toho srnce,:-D co? Já bych někdy moc chtěla vyzkoušet nějakou divočinu, zatím jsem měla jen zajíce a jelení guláš.:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bifteky ze zveriny kančí bifteky srnčí minutky jelení biftek minutky ze zvěřiny srnčí minutka bifteky z divočáka kančí biftek biftek z divočáka biftek ze zvěřiny jelení bifteky biftek ze srnčího srnci biftecky biftek z jelena zvěřinové bifteky biftek z divočiny bifteky ze srnčího minutka ze srnčího srnčí kýta minutka jelení minutka