Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků, kdy se stoly prohýbají pod tíhou sladkostí.
Postup přípravy
Krok 1: Kapry nafiletujeme a hodně osolíme.
Krok 2: Vložíme do nádoby a dáme do lednice.
Krok 3: Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice.
Krok 4: Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby kostí a kůže.
Krok 5: Nakrájíme na proužky nebo kostičky a vkládáme do nádoby střídavě po vrstvách - řada ryby, na to na proužky cibule, koření od každého asi 4 kousky, zelí (strouhaná zelenina - nemusí být).
Krok 6: Zalijeme nálevem připraveným svařením 1 dílu octa a 4 dílů vody a soli.
Krok 7: Přidáme bobkový list, nové koření celé, celý pepř a uzavřenou nádobu dáme do lednice.
Krok 8: Již za 4 dny si můžeme pochutnat na zavináčích. Příloha: rohlík
Zveřejněno 25. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlOK
Moje poznámka
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlOK
Nejnovější recepty
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 4 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 18 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 18 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 18 minutami
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 1 hodinou
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 3 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 11 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 11 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 11 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 11 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 14 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 15 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 15 hodinami
Tématické fráze:
zavináč,
výroba zavináčů,
zavináče,
zavináče recept,
matesy z kapra,
nálev na zavináče,
nakladany kapr,
výroba domácích zavináčů,
zavinace z bile ryby,
recept na zavináče,
matjesy z kapra,
zavinače z cejnů,
jak udělat zavináč,
recept zavináče,
zavinac recept,
rybí zavináče,
kapr v nálevu,
jak vyrobit zavináče,
recepty zavináče,
jak udělat zavináče
Suroviny:
kapr,
sůl,
ocet,
cibule,
zelí kysané,
zelenina kořenová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Postup popsala Zdenka +++ , děláme to stejně , jen z bílé ryby .
Chytání plevených rybek je manželčina oblíbená zábava , tak těch máme nejvíce .O teplotě nálevu se již tady psalo .
A hodně nasolit , jak píše Zdenka+++ , není třeba se bát .
Solím opravdu pořádně .Ryba si vezme soli kolik potřebuje , nepřesolí se .Navíc sůl rybu očistí a vytáhne tekutinu , čímž se rybí maso stane pevnější.Octový nálev tenké kostičky rozpustí , velké kosti změknou a uvolní se ve svalovině . Dají se pak pěkně vytáhnout .Ostatní je v receptu Zdenky+++.
Ještě jednou Zdenko+++