Brutzel-Svejk Rostbeef
Vyberte pěkný kousek kvalitního hovězího masa, nakořeňte a nechte odležet v chladu klidně týden. Pak postupujte podle našeho receptu a připravte si skvělý roastbeef.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 055 kJ / 252 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 55,75 g | 
| Tuky | 3,25 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 118 mg | 
| Sodík | 118 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 0,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso 24 hodin pred grilovanim osolíme a opepříme. Solíme střídmě, dobře odležené maso potřebuje jen minimum soli. Potřeme trochou oleje.
	Krok 2: Zabalíme do kuchyňské fólie a dáme do lednice.
	Krok 3: Druhy den položíme na rošt grilu prvně nad oheň. Každou stranu steaku grilujeme asi 3 minuty. Vnitřní teplota masa musí dosáhnout cca 52 °C. Měříme zápichovým teploměrem.
	Krok 4: Pak položíme steak mimo oheň a zakryjeme gril poklopem.
	Krok 5: Jakmile maso dosahuje teploty 57 °C sejmeme ho z grilu a zabalíme i s kovovym čidlem teploměru do alobalu.  Maso si musí po pečení nebo i grilování odpočinout. Necháme teplotu vystoupit na cca 60-62 °C.  Výsledkem bude Medium: růžové maso bez krve. Můžeme zahřát až do 68 °C. Pak je Well Done.
Zveřejněno 15. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Brutzel-Svejk Rostbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WPo4
Moje poznámka
					
				
Brutzel-Svejk Rostbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WPo4
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							anglický rostbíf podle pohlreicha, 
						
						
							rostbeef podle pohlreicha, 
						
						
							rostbeaf recept, 
						
						
							hovezi stejk, 
						
						
							rostbíf podle pohlreicha, 
						
						
							rostbeaf, 
						
						
							rostbeef na grilu, 
						
						
							anglický rostbeef, 
						
						
							hovězí rostbeef, 
						
						
							anglický rostbeaf, 
						
						
							hovězí steaky recepty, 
						
						
							anglický rostbeef pohlreich, 
						
						
							anglický roastbeef pohlreich, 
						
						
							hovězí steak příprava, 
						
						
							recept rostbeaf, 
						
						
							roastbeef na grilu, 
						
						
							steik medium, 
						
						
							rostbeaf teplota, 
						
						
							příprava steaku, 
						
						
							rostbeef pečení
						
					
						Suroviny:
						
							hovězí zadní, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
Komentáře (19)
Diky