Moučník HRK HRK
Moučník HRK HRK nese svůj název díky snadné přípravě krému v uzavřené nádobě. Jednodušší návod na krém už snad neexistuje. Jakmile do něj přimícháte ještě kousky mandarinek, věřte že ze stolu zmizí velmi rychle. Moučník je lehký, osvěžující a nejlépe chutná druhý den.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 203 kJ / 3 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,27 g |
Tuky | 145,87 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 378 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 574,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech o velikosti asi 35x25 cm vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160-170 °C.
Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, olej, mléko, vejce a vše promícháme.
Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Mandarinky v nálevu scedíme a necháme okapat na sítku. Nálev uchováme.
Krok 6: Do uzavíratelné sklenice nalijeme smetanu, nálev z mandarinek, ztužovač smetany a pudink bez vaření. Nádobu pevně uzavřeme a několikrát s ní zaštěrkáme - zahrkáme. Poté do krému přimícháme scezené mandarinky.
Krok 7: Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus.
Krok 8: Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 29. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník HRK HRK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BA
Moje poznámka
Moučník HRK HRK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BA
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 1 hodinou
Pórkový krém
Přidáno před 7 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 7 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 13 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 26 minutami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 39 minutami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 59 minutami
Francouzské brambory
Lucek před 1 hodinou
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 1 hodinou
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
JakubM před 2 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 2 hodinami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 2 hodinami
Tématické fráze:
moučník hrk hrk,
koláč hrk hrk,
moučník s mandarinkami hrk hrk,
hrk hrk,
hrk hrk krém,
hrk hrk koláč,
zákusek hrk hrk,
buchta drc drc,
buchta hrk hrk,
hrk hrk dort,
hrk hrk recepty,
hrk hrk moučník,
dort hrk hrk,
moučník hrk-hrk,
hrk hrk buchta,
recepty hrk hrk,
moucniky hrk hrk,
moučník hrk,
koláč hrk-hrk,
dezert hrk hrk
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
mandarinky,
smetana ke šlehání,
ztužovač smetany,
pudink vanilkový bez vaření,
čokoláda
Komentáře (33)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Díky za bezva recept
Já tento krém dělám jen s ovocem,dám do pohárů, vším možným ozdobím a je to bomba. Nemusí být ani korpus je to rychlé a dobré rychlé pohoštění když přijde nečekaná návštěva.