Hovězí maso v zeleninovém krému

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: V tlakovém hrnci 25-30 min PT0H30M 1-2 porce Omáčky 22 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

200 g hovězí kližky
1/2 většího celeru
1 středně velká mrkev
1 středně velká petržel
1 menší cibule
2-3 lžíce sušeného sojového mléka nebo sojové smetany
sůl
pepř
2 lžíce oleje
ocet
cukr podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na větší kousky.

  2. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na kusy nakrájený celer, mrkev, petržel a chvíli restujeme. Přidáme osolené, opepřené maso a ještě chvilku restujeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je z omáčky a zeleninu rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. V deci vody rozmícháme sojovou smetanu, přilijeme do omáčky a chvilinku provaříme.

  4. Podle chuti dochutíme octem, cukrem, popřípadě umělým sladidlem. Podáváme s knedlíkem, nebo s těstovinami, vynikající je také tarhoňa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Hovězí maso v zeleninovém krému

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo