Velikonoční hlavička - nádivka
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a zdraví. Tak si ji zkuste upéct podle tohoto receptu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 087 kJ / 3 128 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 229,87 g | 
| Tuky | 138,95 g | 
| Vláknina | 17,20 g | 
| Cholesterol | 2,39 g | 
| Sodík | 6,03 g | 
| Sůl | 14,00 g | 
| Sacharidy | 230,87 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Všechny druhy masa uvaříme v osolené vodě doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Vývar odložíme stranou.
	Krok 2: Rohlíky nakrájíme také na kostičky a zalijeme je rozšlehanými vejci s kořením a částí odloženého vývaru z masa. (Zbytek vývaru můžeme zamrazit, nebo jinak využít.)
	Krok 3: Necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme.
	Krok 4: Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
	Krok 5: Maso, rohlíky a nasekané bylinky (pažitku, petrželku, kopřivy) smícháme s olejem, dokořeníme a zlehka promícháme. Směs urovnáme do připraveného pekáče.
	Krok 6: Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě cca 180 °C asi 30-40 minut.
Zveřejněno 10. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
Moje poznámka
					
				
Velikonoční hlavička - nádivka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVXX
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 6 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							velikonoční nádivka kluci v akci, 
						
						
							velikonoční nádivka - kluci v akci, 
						
						
							velikonoční hlavička kluci v akci, 
						
						
							velikonoční hlavička, 
						
						
							velikonoční hlavička recept, 
						
						
							klucí v akci velikonoční nádivka, 
						
						
							recept na velikonoční hlavičku, 
						
						
							velikonoční nádivka recept, 
						
						
							kluci v akci nádivka, 
						
						
							recepty velikonoční hlavička, 
						
						
							hlavička recept, 
						
						
							kluci v akci všechny recepty, 
						
						
							velikonoční sekaná kluci v akci, 
						
						
							velikonční nádivka, 
						
						
							velikonoční nádivka, 
						
						
							recept na velikonoční nadivku kluci v akci, 
						
						
							nadivka kluci v akci, 
						
						
							nadivka z kopriv, 
						
						
							velikonoční nádivka - hlavička, 
						
						
							hlavička
						
					
						Suroviny:
						
							maso uzené, 
						
						
							maso vepřové, 
						
						
							maso kuřecí, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							rohlík, 
						
						
							vejce, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							tuk, 
						
						
							strouhanka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (12)
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.
Do nádivky jsem použila kousek pečeného vepř. kolena, uzený bůček a kousek kabanosu. Přidala jsem i kousek nastrouhaného eidamu. Kopřivy mi rozstou na zahradě a přidala jsem i trichu zelené petrželky.
Když jsem klukům řekla, že tu kopřivu stříhám k obědu, tak říkali, že si dají samotné brambory