Buchta z jogurtu
Rychlá jogurtová buchta na plech se hodí zejména tehdy, když chceme pro rodinu či návštěvu připravit něco dobrého, ale nemáme moc času. Těsto je hotové během chvilky a s přípravou mohou pomoci i děti. Moučník je příjemně vláčný díky přidanému jogurtu.
Suroviny pro 1 plech
rozměr plechu 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 709 kJ / 4 711 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,79 g |
Tuky | 118,92 g |
Vláknina | 34,30 g |
Cholesterol | 554 mg |
Sodík | 4,43 g |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 759,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech o velikosti 30 x 40 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 170 °C horní/dolní ohřev nebo na 160 °C, pokud máme horkovzdušnou troubu.
Krok 3: Do mísy prosejeme hladkou i polohrubou mouku, moučkový cukr a sodu. Přidáme vanilkový cukr a vše spolu metličkou promícháme, aby ve směsi nebyly hrudky.
Krok 4: Do druhé mísy rozklepneme vejce a přidáme k němu jogurt, olej, mléko a marmeládu. Kelímek od jogurtu nám poslouží jako odměrka. Vše důkladně prošleháme metličkou nebo ručním mixérem.
Krok 5: Tekutou směs nalijeme k suché moučné směsi a vymícháme hladké těsto.
Krok 6: Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30-40 minut.
Krok 7: Po 30 minutách pečení zkusíme do těsta zapíchnout špejli a pokud se na ni těsto nelepí, buchta je hotová.
Krok 8: Mezitím co se buchta peče, připravíme polevu. Máslo rozpustíme v hrnci a necháme chvíli vychladnout. Poté k němu přidáme cukr, kakao a rum a vymícháme hladkou polevu.
Krok 9: Upečenou buchtu vytáhneme z trouby a ihned ji polijeme připravenou polevou. Necháme vychladnout.
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta z jogurtu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEJ
Moje poznámka
Buchta z jogurtu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEJ
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 21 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 2 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 11 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 11 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 12 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 15 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 15 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 15 hodinami
Tématické fráze:
jogurtová buchta s ovocem,
jogurtová buchta,
buchta s bílým jogurtem,
buchta s jogurtem,
rychlá buchta z bílého jogurtu,
recepty z bileho jogurtu,
rychla buchta s bilym jogurtem,
rychlá buchta z jogurtu,
recepty z jogurtu,
bíly jogurt recepty,
moucniky z jogurtu,
buchta z bílého jogurtu rychlá,
rychla jogurtova buchta,
bílý jogurt,
moučník z jogurtu,
recept na jogurtovou buchtu,
moucnik z bileho jogurtu,
moučníky z bílého jogurtu,
recept z bílého jogurtu,
dezert z bileho jogurtu
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
jogurt bílý,
marmeláda,
olej,
mléko,
vejce,
cukr vanilkový,
soda jedlá,
tuk,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum
Komentáře (54)
Ukládám a bodík letí
Chci se zeptat- proč jedlá soda? Může se tam dát kypřící prášek místo sody?