Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 821 kJ / 8 084 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,66 g |
| Tuky | 327,41 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 2,16 g |
| Sodík | 2,15 g |
| Sůl | 4,84 g |
| Sacharidy | 1 065,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh, postupně zašlehávat (střídavě) žloutky a olej a nakonec lehce vmíchat mouku. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Krok 2: Krém: Z mléka a prášku uvaříme pudink a ihned zakryjeme fólií na potraviny. Necháme chladnout. Vyšleháme máslo a cukr a postupně přidáváme po lžících pudink, pak cukr, rum a nakonec zašleháme zakysanou smetanu. Nejdůležitější je stejná teplota každé suroviny, která přijde do krému. Dokonce i rumu. Připravte si vše, včetně uvařeného pudinku už večer na jedno místo.
Krok 3: Potahovací hmota: Tak to je ten největší oříšek. Začněte sítem. Cukr a sušené mléko. Máme přeseto.
Krok 4: Přidejte zhruba 4 lžíce oleje, 4 lžíce sirupu, 1 lžíci vody a kápněte mandlové aroma. Ponořte ruce a začněte zpracovávat. Je to tuhé? Přidej nejprve sirup, pak opatrně olej, vodu a pokračuj. Přesné množství se napsat opravdu nedá. Záleží na každém, co mu bude vyhovovat.
Krok 5: Ale v každém případě pořádně zadělej do fólie a dej na několik dní uležet do lednice. Pak stačí jen propracovat, vykrájet, nechat zavadnout a zdobit.
Zveřejněno 7. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Moje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 59 minutami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 34 minutami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 6 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 6 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 6 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 8 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 9 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 10 hodinami
Tématické fráze:
inspirace na dorty,
co napsat na dort,
recept na dort 22 průměr,
dorty z marcipánu pro inspiraci,
dorty inspirace,
dorty z internetu,
svatební dorty inspirace,
dort trubka,
dorty pro inspiraci,
inspirace kulaté dorty,
dortové inspirace,
recept na nudu,
inspirace z marcipánu,
inspirace dorty,
marcipánové dorty inspirace,
dort inspirace,
marcipán inspirace,
inspirace na dort,
svatební dort inspirace,
krémový dort inspirace
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
mouka hladká,
mléko,
pudinkový prášek,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
mandlové aroma,
sirup pšeničný,
olej,
voda
Komentáře (29)
Ale ještě jedna rada.Tu potahovací hmotu si před modelací nechte alespoň 4 dny v ledničce.Potom se s ní pracuje lépe.
Nastuduj si postup na dortománii.Dívej se na dorty každý den.A pak potají si dortíček zkus.Jen tak.Sama pro sebe. Nejdřív korpus,pak krém a nakonec marcipán.
Můj tatínek,kterému jsem dort z lásky připravila,moc radosti neprojevil.Je prý hezký ale marcipán nemusí.Tak jsem se jenom chtěla přesvědčit když ho ukážu i někomu jinému,jestli reakce bude stejná.
A není.A já mám radost.