Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 821 kJ / 8 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,66 g |
Tuky | 327,41 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 2,16 g |
Sodík | 2,15 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 1 065,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh, postupně zašlehávat (střídavě) žloutky a olej a nakonec lehce vmíchat mouku. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Krok 2: Krém: Z mléka a prášku uvaříme pudink a ihned zakryjeme fólií na potraviny. Necháme chladnout. Vyšleháme máslo a cukr a postupně přidáváme po lžících pudink, pak cukr, rum a nakonec zašleháme zakysanou smetanu. Nejdůležitější je stejná teplota každé suroviny, která přijde do krému. Dokonce i rumu. Připravte si vše, včetně uvařeného pudinku už večer na jedno místo.
Krok 3: Potahovací hmota: Tak to je ten největší oříšek. Začněte sítem. Cukr a sušené mléko. Máme přeseto.
Krok 4: Přidejte zhruba 4 lžíce oleje, 4 lžíce sirupu, 1 lžíci vody a kápněte mandlové aroma. Ponořte ruce a začněte zpracovávat. Je to tuhé? Přidej nejprve sirup, pak opatrně olej, vodu a pokračuj. Přesné množství se napsat opravdu nedá. Záleží na každém, co mu bude vyhovovat.
Krok 5: Ale v každém případě pořádně zadělej do fólie a dej na několik dní uležet do lednice. Pak stačí jen propracovat, vykrájet, nechat zavadnout a zdobit.
Zveřejněno 7. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Moje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pudinku
Routeu před 9 minutami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 10 minutami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 20 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 21 minutami
Křehký jablečný závin
Lara.S před 21 minutami
Chutné vafle
Lara.S před 22 minutami
Jablkový perník
Lara.S před 22 minutami
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 2 hodinami
Mexický bramborový salát
wimra před 2 hodinami
Tématické fráze:
inspirace na dorty,
co napsat na dort,
recept na dort 22 průměr,
dorty z marcipánu pro inspiraci,
dorty inspirace,
dorty z internetu,
svatební dorty inspirace,
dort trubka,
dorty pro inspiraci,
inspirace kulaté dorty,
dortové inspirace,
recept na nudu,
inspirace z marcipánu,
inspirace dorty,
marcipánové dorty inspirace,
dort inspirace,
marcipán inspirace,
inspirace na dort,
svatební dort inspirace,
krémový dort inspirace
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
mouka hladká,
mléko,
pudinkový prášek,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
mandlové aroma,
sirup pšeničný,
olej,
voda
Komentáře (29)
Ale ještě jedna rada.Tu potahovací hmotu si před modelací nechte alespoň 4 dny v ledničce.Potom se s ní pracuje lépe.
Nastuduj si postup na dortománii.Dívej se na dorty každý den.A pak potají si dortíček zkus.Jen tak.Sama pro sebe. Nejdřív korpus,pak krém a nakonec marcipán.
Můj tatínek,kterému jsem dort z lásky připravila,moc radosti neprojevil.Je prý hezký ale marcipán nemusí.Tak jsem se jenom chtěla přesvědčit když ho ukážu i někomu jinému,jestli reakce bude stejná.
A není.A já mám radost.