Polévka z pečeného celeru

hosta Kuchařka:

Polévky 6 názorů

524

Suroviny

1 středně velký bulvový celer
5 stroužků česneku
4 lžíce oleje
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
1 cibule
1 větší brambor
zeleninový vývar (voda)
sůl
pepř
lahůdkové droždí
smetana na vaření (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku můžeme oloupat - ale nemusíme. Kostičky celeru a česnek smícháme se dvěma lžícemi oleje a bylinkami. Dáme nepřikryté pomalu péct - trvá to asi hodinu, než je měkký a zlatavý.

  2. V hrnci na trošce oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené brambory, upečený celer s česnekem, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

  3. Necháme trochu zchladnout a ponorným mixerem rozmixujeme. Dochutíme solí a lahůdkovým droždím, na zjemnění můžeme přidat smetanu.

  4. Podávat můžeme s toustovými krutony, já dala celerové a mrkvové chipsy.

Poznámka

Celerových polévek je tu dost, ale z pečeného celeru jsem nenašla žádnou. Troufám si říci, že je mnohem lepší, stejně jako dýňová z pečené dýně je lepší, než z dýně jen vařené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z pečeného celeru

  • medmic medmic

    Jo, tak tohle ozkouším :)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

  • popoluska340 popoluska340

    Celerovu,tekvicovu,mrkvovu polievku robievam,ale len z varenych surovin,ale toto musi byt iny level,najprv upiect.Ukladam do kucharky na vyskusanie.Mixovane polievky milujem,ja to nazyvam krem ,lebo je to take jemne kremove.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Eja57: to jsi řekla dobře, předsedo :-D:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Neodolala jsem a hned vyzkoušela....neměla jsem lahůdkové droždí, ale i tak byla vynikající:yes:
    Pravdu díš....platí to pro dýni ale i třeba pro červenou řepu...trouba je prostě trouba....

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo