Těsto všestranného využití pro začátečníky
V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s přípravou podle našeho receptu. Dobrou chuť!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 414 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Toustový chléb natrháme na menší kousky. Zalijeme vlažným mlékem a olejem, ale pouze do mírného navlhnutí.
Krok 2: Pak přisypáváme mouku a zpracujeme vše rukou do vláčného těsta. Těsto musí být takové konzistence, aby šlo válet.
Krok 3: Na pomoučněné podložce těsto rozválíme. Formičkou nebo skleničkou vykrojíme kolečka, naplníme náplní a dobře utěsníme spoje.
Krok 4: Uvaříme ve vroucí vodě. Po vyplavání vaříme už jen cca 2 - 3 minuty. Jako sladkou náplň lze použít švestková povidla, na slano třeba mleté uzené maso.
Zveřejněno 17. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto všestranného využití pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jY74
Moje poznámka
Těsto všestranného využití pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jY74
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 52 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 13 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 17 hodinami
Tématické fráze:
smetanovy zaklad na pizzu,
smetanový základ na pizzu recept,
pizza smetanovy zaklad,
pizza smetanový základ recept,
testo na pizu,
pizza recept smetanový základ,
recept smetanový základ na pizzu,
využití těsta na pizzu,
jak udělat smetanový základ na pizzu,
smetanový základ pizza recept,
pizza na smetanovém základě recept,
pizza pro začátečníky,
těsto na pizzu využití,
palacinky pro zacatecniky,
využití-povidel,
smetanový základ na pizu,
smetanový základ,
využití toustového chleba,
svěrlé těsto základ,
toustový chléb sladěnka
Suroviny:
chléb toustový,
olej,
mléko,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (26)