Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 445 kJ / 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,98 g |
Tuky | 50,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Krok 2: Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny.
Krok 3: Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř).
Krok 4: Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky. Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak již jen s chutí konzumujeme.
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Moje poznámka
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 19 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 10 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 11 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 12 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 12 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 12 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 13 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 15 hodinami
Tématické fráze:
jatrova ryze do polevky,
polévka s játrovou rýží,
hovezi s ryzi,
vivar s jatrovou rizi,
hovězí vývar,
játrová rýže do polévky - recept,
hovězí polévka s rýží,
hovězí vývar recept,
hovězí polévka s masovou rýží,
kureci vyvar s ryzi,
polévka s játrovou zavarkou,
polevka z jatrovou rýží,
rýžový vývar,
jak udělat hovězí vývar,
polévka s játtrovou rýží,
jak udelat játrovou rýži do polévky,
hovězí polévka s rýží a hráškem,
játrové knedlíčky s rýží,
játrové knedlíčky z polotovaru,
polevka s jatrovou ryzi recept
Suroviny:
žebro hovězí,
cibule,
sůl,
pepř,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
směs na játrové knedlíčky
Komentáře (24)
Super!!!A jde to i bez masoxu
Směs na játrové knedlíčky si připravuji sám (k nebližšímu Globusu to mám cca 45k) a zatím jsem žádnou reklamaci neměl