Guláš Samuraj z Budapešti
Kolik masa, tolik cibule, to je zákon guláše. Výtečný hovězí guláš, který nezabere mnoho času na přípravu a potěší téměř každého strávníka. Přidáním feferonky mu dodáte správný říz. Ideálně podávejte s pečivem nebo bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 800 kJ / 1 147 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,38 g |
| Tuky | 8,51 g |
| Vláknina | 27,20 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 3,07 g |
| Sůl | 7,50 g |
| Sacharidy | 137,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme od blan a přebytečného tuku a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: V hrnci rozpálíme olej. Cibuli na něm osmažíme dorůžova, přidáme maso, prudce orestujeme, posolíme, opepříme, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme kečupem a vodou a necháme dusit do změknutí masa.
Krok 3: Občas promícháme a po změknutí masa přidáme na posledních 5 minut feferonky podle chuti.
Krok 4: Podáváme s pečivem, hranolky nebo americkými bramborami.
Zveřejněno 4. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš Samuraj z Budapešti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8Jz
Moje poznámka
Guláš Samuraj z Budapešti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8Jz
Nejnovější recepty
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 20 minutami
Linecké růžičky
Přidáno před 2 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 16 minutami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 40 minutami
Pracny
xx_nattali_xx před 41 minutami
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 42 minutami
Perníčky
xx_nattali_xx před 42 minutami
Koprová omáčka
RomanaMonika před 1 hodinou
Banánové brownies
Vladula92 před 2 hodinami
Tématické fráze:
samuraj recept,
guláš samuraj,
samoraj,
samuraj,
hovězí samuraj,
omáčka samuraj,
samuraj guláš,
samuraj omacka,
pikantní samuraj,
recept samuraj,
gulas s hranolkama,
jak se dela samuraj,
samuraj z hovězího masa,
samoraj gulas,
veprove nudlicky samuraj,
masový samuraj,
samuraj s hranolkama,
recept na samuraj,
hovězí samuraj recept,
vareni samuraj
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
kečup sladký,
voda,
feferonka,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká
Komentáře (19)
Ešte ma napadla jedna myšlienka. Prečo ľuďom vadí, že niekto niečo vie, veď naučiť sa nové poznatky môže každý a v každom veku.
Ak skutocne nerozumiete po slovensky (zrejme prvý prípad na Toprecepty.cz), tak sa ani nedivím, ze Vase recepty sú plné kulinárskych a nielen kulinárskych omylov.
Snazil som sa to napísat zrozumitelne, ale ak tomu nerozumiete, tak Vám to napísem aj po cesky...
2. Keby ste žili v krajine, ktorá je výrobcom najväčšieho množstva sektu na svete (nazvime ho radšej šumivé víno, pretože sekt je nemecký a piť sa skutočne nedá, dokonca sme ho skúšali dať do varenia a museli sme to vyhodiť) a kde sa pije skutočne pri každej príležitosti temer od rána (tu sa to rozumie cca 11:30), tak by ste asi nedoporučovali tento nápoj ku gulášu.
Už ste skúsili zapíjať Vepřo, knedlo žinčicou?
dávám