Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 445 kJ / 584 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,98 g |
| Tuky | 50,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 106 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Krok 2: Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny.
Krok 3: Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř).
Krok 4: Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky. Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak již jen s chutí konzumujeme.
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Moje poznámka
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 1 hodinou
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 10 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 10 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 10 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 12 hodinami
Tématické fráze:
jatrova ryze do polevky,
polévka s játrovou rýží,
hovezi s ryzi,
vivar s jatrovou rizi,
hovězí vývar,
játrová rýže do polévky - recept,
hovězí polévka s rýží,
hovězí vývar recept,
hovězí polévka s masovou rýží,
kureci vyvar s ryzi,
polévka s játrovou zavarkou,
polevka z jatrovou rýží,
rýžový vývar,
jak udělat hovězí vývar,
polévka s játtrovou rýží,
jak udelat játrovou rýži do polévky,
hovězí polévka s rýží a hráškem,
játrové knedlíčky s rýží,
játrové knedlíčky z polotovaru,
polevka s jatrovou ryzi recept
Suroviny:
žebro hovězí,
cibule,
sůl,
pepř,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
směs na játrové knedlíčky
Komentáře (24)
Super!!!A jde to i bez masoxu