Tmavý zrníčkový chléb

mneneznas Kuchařka: mneneznas

Bezmasá jídla 8 názorů

Suroviny

1 kg žitné tmavé mouky
500 ml vlažné vody
2 dcl mléka
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
100 g dýňových semínek
100 g slunečnicových loupaných semínek
3 lžíce octa
40 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek - 1 lžičku cukru, lžíci hladké mouky, droždí a trochu střídky z včerejšího chleba, zalijeme trochou vlažné vody a dáme vzejít.

  2. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, ostatní přísady a zpracujeme těsto (těsto se lepí, ale to je v pořádku).

  3. Necháme hodinu kynout a znovu zpracujeme, toto ještě po půl hodině zopakujeme. Po dvou hodinách kynutí, vyložíme pekáč na maso papírem na pečení a těsto dáme do pekáče, potřeme osolenou vodou a dáme péct. Pečeme na 180 °C 45 - 55 minut a několikrát během pečení potíráme slanou vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tmavý zrníčkový chléb

Tématické fráze: zrnickovy chléb bez mouky zrnickovy chleba bez mouky domácí zrníčkový chleba prisady do chleba domácí zrníčkový chléb tmavý chléb zrnicek recept chleb zrnicek recept chleba bez mouky recept zrníčkový domácí chléb chléb zrníček chleba chleba zrníček domaci chleb zrnickovy zrníčkový domácí chléb zrnickove rohliky recepty na tmavý chleba zrníčkovej chleba recept tmavý chléb ve vajicku chleb bez mouky zrninkovy chléb recept

Zapomněl/a jsem heslo