Tmavý zrníčkový chléb

Suroviny

1 kg žitné tmavé mouky
500 ml vlažné vody
2 dcl mléka
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
100 g dýňových semínek
100 g slunečnicových loupaných semínek
3 lžíce octa
40 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek - 1 lžičku cukru, lžíci hladké mouky, droždí a trochu střídky z včerejšího chleba, zalijeme trochou vlažné vody a dáme vzejít.

  2. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, ostatní přísady a zpracujeme těsto (těsto se lepí, ale to je v pořádku).

  3. Necháme hodinu kynout a znovu zpracujeme, toto ještě po půl hodině zopakujeme. Po dvou hodinách kynutí, vyložíme pekáč na maso papírem na pečení a těsto dáme do pekáče, potřeme osolenou vodou a dáme péct. Pečeme na 180 °C 45 - 55 minut a několikrát během pečení potíráme slanou vodou.

Komentáře k receptu Tmavý zrníčkový chléb

Tématické fráze: zrnickovy chléb bez mouky zrnickovy chleba bez mouky domácí zrníčkový chleba prisady do chleba domácí zrníčkový chléb tmavý chléb žitny zrničkovy chleb tmavý domácí chléb recept zrnicek recept tmavý chleba recept tmavý chléb recept zrninový chleba recept chleb zrnicek recept chleba bez mouky recept chléb ze zrníček zrníčkový domácí chléb chléb zrníček chleba chleba zrníček domaci chleb zrnickovy zrníčkový domácí chléb