Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy (trvanlivé)

Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na neděli ke kávě, ale také na svátky, jako Vánoce nebo Velikonoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava)

3. 4. 2010 16:54

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie33 040 kJ / 7 897 kcal
Bílkoviny128,14 g
Tuky494,08 g
Vláknina24,66 g
Cholesterol 2,47 g
Sodík 760 mg
Sůl2,29 g
Sacharidy722,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rodinný recept.

Tyto řezy bez krému jsou velmi trvanlivé, dělávám na Vánoce i při jiných příležitostech dopředu a jsou pořád stejné.

Na Vánoce/Velikonoce je krájím na tenké 2 cm pásky.

Horní vrstva je tmavá, ale kakao tam není. Je to díky ořechům.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

majda 2

3. 4. 2010 19:00

Určitě budou moc dobré,vše s ořechy mám ráda :-p:yes:

lemarti

3. 4. 2010 18:49

Mílo,myslím,že zdobení je ode mě.Zkus podívat na http://www.toprecepty.cz/recept/10803-marcipanove-....Jinak posílám bodíka,moc se mi řezy líbi;-);-):-p

jahoda jahoda

3. 4. 2010 18:47

Mílo - 4 m od sebe se ti asi nepodaří:-D, ale jestli jsi hodně šikovná:-?
bílé pruhy jsou bílek+ml.cukr, co mi zbyl z perníčků, ale dá se to určitě nahradit i bílou čokoládou....

Míla

3. 4. 2010 18:28

Jahodo,chápu to tedy tak. Udělám z bílé čok. pruhy,asi 4 m od sebe, a pak ještě za tepla táhnu zase asi po 4řech cm jednou protáhnu nalevo a pak napravo. Děkuju mockrát za odpověd. Vypadají ty řezy nádherně a dobré to je taky určitě.:-))

jahoda jahoda

3. 4. 2010 17:49

pro Mílu: jednou táhnu zleva doprava a potom zprava doleva.

Bibinka Bibinka

3. 4. 2010 17:48

Jahodo, vypadají velice pěkně a jistě budou i dobré. Dávám ti 2.boda:yes:

jahoda jahoda

3. 4. 2010 17:48

ten největší plech, ozdobu jsem zde odkoukala(nevím teď jméno autora:-O)- na čoko polevu udělám z bílé tenké čárky a potom napříč špejlí, nebo já dělala kovovou jehlou táhnu... Možná někdo vysvětlí lépe, zdobila jsem dnes takto poprvé..;-)

ivulinka ivulinka

3. 4. 2010 17:39

Máš moc hezkou fotku:yes:

Míla

3. 4. 2010 17:31

Fakt pěkné, udělám je co nejdříve, prosím malý nebo velký plech, a ještě prosím jak děláte tu bílou ozdobu, tu vlnku?

tereza

3. 4. 2010 17:16

No, u nás by nevydržely ani vteřinu, takže není důvod, aby byly trvanlivé. Jsou krásné.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: orechove rezy vánoční ořechové řezy na plech vánoční ořechové řezy recepty na trvanlivé svatební cukroví trvanlivý moučník ořechové pásky ořechova buchta trvanlivé moučniky trvanlivá buchta ořechové řezy recept trvanlivý krém trvanlivý krém do cukroví ořechové řezy cukroví trvanlivé krémy ořechové řezy na plech trvanlivé ořechové cukroví ořechový řez trvanlivý krém do ořechů vánoční řezy na plech trvanlivé krémy do cukroví

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, mouka polohrubá, prášek do pečiva, bílek, cukr moučkový, ořechy mleté, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka, marmeláda, rum, tyčinka ledové kaštany, máslo

TopRecepty.cz

Ořechové řezy (trvanlivé)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2n2