Rýžová kaše
Rychlá, snadná snídaně nebo večeře, to je rýžová kaše. Asi každý z nás si ji pamatuje z dětství a mnozí ji rádi vaří svým dětem nebo vnoučatům. Když ještě horkou kaši na talíři dozdobíte lístkem másla a posypete grankem, úspěch je zaručen.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 924 kJ / 2 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,00 g |
Tuky | 25,30 g |
Vláknina | 7,60 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,62 g |
Sacharidy | 393,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lze to zdobit ovocem přímo na talíři.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2011 11:38
Veranda:,to je v pořádku,ono to totiž tak dlouho trvá,uvaření rýže v mléce je o dost delší než ve vodě.Ale výsledek stojí za to.,Hlavně často míchat a dolévat mlíčko...
6. 1. 2011 20:08
Asi jsem kopyto, protože mi ta rýže neměkne a neměkne. Už se s tím crcám hodinu a půl
29. 11. 2010 20:13
Tenebres:svatá pravda a děkuji
29. 11. 2010 14:56
Stará dobrá rýžová kaše mňam mňam +
18. 10. 2010 18:48
Kvetulda - děkuji za bodík,zatím každému,komu jsem ji nabídla chutnala, a to i přesto,že ji jedl poprvé
18. 10. 2010 10:49
Dělám přesně takto... s ovocem a nastrouhanou čokoládou Bodík letí
19. 7. 2010 10:45
Lucasinko - za mě ještě rada - rýži tentokrát neproplachuj před vařením vodou, vyplavila bys část potřebného škrobu, který zajistí právě tu šlemovitou konzistenci
19. 7. 2010 10:41
Lucinko,vyzkoušela jsem několik druhů, ale nejvíce se mně osvědčila klasická dlouhozrnná rýže,která se při vaření tak trochu slepuje-hlavně ne rýže,která i po uvaření je nááádherně sypká (což jindy vítáme),my potřebujeme mít z toho klasickou kaši - pokud by ti hodně zhoustla po vychladnutí,naši to jedí i studené,klidně při ohřívání zřeď mlékem.Snad jsem ti poradila a neboj se toho,je to jednoduché,jen ji musíš dost často zamíchat a přilívat mlíčko-tak hodně štěstí a dobrou chuť
18. 7. 2010 17:41
Ryzovou kasi jsem jeste nezkousela, ale uz dlouho me to laka. Rada bych se zeptala, jaka ryze je pro tuto kasi nejvhodnejsi?
5. 5. 2010 13:30
ne,ne,protože ta rýže musí být uvařená v mléce,musí mít tu chuť mlíčka v soběpříště musíš vařit déle,postupně přidávat mlíčko a vydržať a míchat
5. 5. 2010 12:39
Moc se mi tento recept líbí. Jednou jsem to zkoušela a moc se mi to nepovedlo, rýže byla tvrdá. Myslíte, že bych mohla rýži uvařit nejdřív ve vodě a potom převařit v mléce?
5. 5. 2010 06:41
dobré ránko,moc děkuji za kladné hodnocení,bodíky a opravuji recept
5. 5. 2010 05:33
Rada bych to zkusila, ale taky by me zajimalo aspon priblizne, kolik mleka, kolik ryze, dekuju predem za doplneni. Jinak posilam bodika, zkusime to s ovocem.
4. 5. 2010 22:16
Leni,taky máme rýžovou kaši rádi-tedy hlavně Karolínka.Ale takhle nazdobit mne to nenapadlo,to vyzkouším a určitě jí udělám radostObčas do toho dávám přímo povařit ovoce-třeba jablko nebo hrušku na kousky.Taky dobré. Protože malá nesmí mléko,dělám kaši místo v mléce v rýžovém nápoji.To jenom jako další tip.
4. 5. 2010 21:36
Taky bych se za ten údaj aspoň orientačně přimlouvala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 5 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 10 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 15 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 17 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: recept na rýžovou kaši sladká rýžová kaše rizova kase jak uvařit rýžovou kaši ryzovakase jak se vaří rýžová kaše jak udělat rýžovou kaši rýžová jak se dělá rýžová kaše kaše rejžová kaše rýžová dieta ryzova kase sladka kaše recepty rýžová dieta recepty rýřová kaše recepty na rýžovou kaši rýžová dieta jídelníček dietni kase rýžová kaše-recept
Suroviny: mléko, rýže, sůl, cukr vanilkový, kakao granko, máslo
Rýžová kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99k4
39 názorů