Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 30x40 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Knihovnička receptů
Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:
Sodovka - 11.1.2011 13:19
Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34
Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 6. 2016 10:49
Jelikož se mi nepodařilo druhý den vyšlehat pařížskou šlehačku, dala jsem do ní želatinu a bylo to také super, vynikající, všichni se oblizovali
děkuji za recept
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
1. 4. 2016 08:39
Lída: Vlevo pod fotografií jsou ingredience vypsané
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
1. 4. 2016 07:21
Buď jsem slepá nebo vůbec nevidím ingredience, kolik čeho se dává. Můžete mně navést na ně.
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
25. 9. 2015 17:57
Ano jsou moc výborné. Dělám je také, ale místo pařížské šlehačky smíchám dle oka a chuti 2-3 zakysané smetany al-2 ušlehané šlehačky, cukr dle chuti. Je to taky veliká ňamka, ale nesmíme koukat na kalorie, ale úspěch to má ohromný, tak zkuste
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
5. 4. 2015 17:18
No... tak teda jahoda ....to je neskutečná lahůdka ...udělal jsem pekáč o té velikosti co píšeš a už je ho tam sotva půlka ! Vnoučata se na to vrhla .....a je skoro po pekáči. Je to fakt bombastiko ! Díky za recept určitě bude repete....Bodík za tu nádheru už je tam ! ![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
4. 4. 2015 20:46
Mockrát díky ....už mám šlehačku připravenou v lednici ....jen ten piškot... tam jsem tápal
....zítra jdu na to ! Měj se fajn a ještě jednou moc a moc díky jahoda.![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
4. 4. 2015 17:22
gillan63:
Ahoj, promiň, že jsem Ti hned neodpověděla, ale objevila jsem Tvůj dotaz na emailu až teď
.
Já peču cca 10min. na 180st., nebo 15min. na 170st. - ale to je maximální doba. Každá trouba peče jinak. Poznáš upečené, že se těsto pečením nejdříve trochu nadzvedne a když je upečené, zase trochu klesne a odlepuje se i s papírem od boků plechu. Tento tenký piškot, nebo i roláda se nepeče moc dlouho, jednak to nepotřebuje a dlouhým pečením by tvrdší.
Ať se Ti to podaří
Ahoj, promiň, že jsem Ti hned neodpověděla, ale objevila jsem Tvůj dotaz na emailu až teď
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
Já peču cca 10min. na 180st., nebo 15min. na 170st. - ale to je maximální doba. Každá trouba peče jinak. Poznáš upečené, že se těsto pečením nejdříve trochu nadzvedne a když je upečené, zase trochu klesne a odlepuje se i s papírem od boků plechu. Tento tenký piškot, nebo i roláda se nepeče moc dlouho, jednak to nepotřebuje a dlouhým pečením by tvrdší.
Ať se Ti to podaří
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
4. 4. 2015 16:55
Ahoj jahoda ....asi to bude pro většinu profi uživatelů tady úsměvná otázka ,ale pro začátečníky tu není nikde v receptu popsána doba pečení a na kolik stupńů péci ten piškot ....díky moc za upřesnění.
9. 11. 2014 14:25
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
5. 10. 2014 17:07
Ano, ano, i já musím potvrdit, že řezy jsou moc dobré.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
14. 5. 2014 10:36
to vypadá božsky, určitě vyzkouším, doufám že tak bude i chutnat![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
15. 4. 2014 16:22
Díky , super inspirace na velikonoce
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
12. 3. 2014 18:03
Lenka: u nás je poslední dobou k dostání také jen Cremefine na vaření.
1.Já používám místo ní 40% šlehačku ke šlehání a přidávám (pro jistotu, i když myslím není ani třeba) jednu šlehačku v prášku. Drží to také bezvadně.
Dá se přidat i třeba 2 ztužovače šlehačky.
2.Můžeš ale koupit přímo hotovou Pařížskou šlehačku ke šlehání. U nás moc není vidět, tak ji nepoužívám.
1.Já používám místo ní 40% šlehačku ke šlehání a přidávám (pro jistotu, i když myslím není ani třeba) jednu šlehačku v prášku. Drží to také bezvadně.
Dá se přidat i třeba 2 ztužovače šlehačky.
2.Můžeš ale koupit přímo hotovou Pařížskou šlehačku ke šlehání. U nás moc není vidět, tak ji nepoužívám.
11. 3. 2014 15:23
Máme tyto řezy oblíbené, ale prý přestali vyrábět Ramu Cremefine na šlehání? Čím ji nahrazujete, pokud nechcete vařit šlehačku den dopředu?
10. 1. 2014 15:31
Božínku, to vypadá na luxusní záležitost!
Asi se do něj brzy pustím, ingrediencí je tedy dost, ale když to má stát za to...![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Bodík posílám a pak vyzkouším.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 4 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 2 hodinami
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 3 hodinami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 4 hodinami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 5 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 5 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 6 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 6 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 7 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
217 názorů