Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
plech 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu a olej, promícháme.
Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do žloutkové směsi. Následně do směsi prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Promícháme.
Krok 3: Piškot pečeme na plechu po dobu maximálně 10 minut při teplotě 180 °C, nebo 15 minut při teplotě 170 °C. Po zchladnutí piškot potřeme marmeládou, která zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora.
Krok 4: Připravíme krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Ještě do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím, než vychladne pudink, rozšleháme máslo s cukrem a po částech k němu pak přidáváme vychladlý pudink. Krém šleháme do běla a následně jej naneseme na marmeládou potřený piškot.
Krok 6: Na krém pak navrstvíme vyšlehanou šlehačku s cukrem a kakaem.
Krok 7: Ozdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 15. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Moje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 11 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 21 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
káťa před 2 hodinami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 2 hodinami
Buchta Fešák
káťa před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 2 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 2 hodinami
Míša řezy
kaja.tremlova před 3 hodinami
Housky na hamburger
panilek před 3 hodinami
Rebarborový koláč
mika277 před 3 hodinami
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 3 hodinami
Tématické fráze:
skvělé řezy na oslavu,
řezy s vaječným konakem,
krém s vaječným likérem,
vaječné řezy,
co s vaječnými bílky,
řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou,
buchta s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku,
recepty s vaječným likérem,
super recepty na rezy,
zákusek s vaječným likérem,
řez s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku a šlehačky,
máslový krém s vaječným likérem,
pařížská šlehačka recept,
krem z vaječného likéru,
moučník s vaječným likérem,
řezy s vaječným,
řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou,
s vaječným likérem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
marmeláda,
mléko,
pudink vanilkový,
koňak vaječný,
máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
cukr,
kakao
Komentáře (218)
Navíc, na tu vařenou lze použít i méně tučnou šlehačkou
Znamená to tedy, že studenou šlehačku vyleju z kelímku, nasypu do ní kakao a můžu hned šlehat, když je to ta 40%? Nebo ji musím s kakaem svařit den předem? Děkuji.
Ahoj, promiň, že jsem Ti hned neodpověděla, ale objevila jsem Tvůj dotaz na emailu až teď
Já peču cca 10min. na 180st., nebo 15min. na 170st. - ale to je maximální doba. Každá trouba peče jinak. Poznáš upečené, že se těsto pečením nejdříve trochu nadzvedne a když je upečené, zase trochu klesne a odlepuje se i s papírem od boků plechu. Tento tenký piškot, nebo i roláda se nepeče moc dlouho, jednak to nepotřebuje a dlouhým pečením by tvrdší.
Ať se Ti to podaří
1.Já používám místo ní 40% šlehačku ke šlehání a přidávám (pro jistotu, i když myslím není ani třeba) jednu šlehačku v prášku. Drží to také bezvadně.
Dá se přidat i třeba 2 ztužovače šlehačky.
2.Můžeš ale koupit přímo hotovou Pařížskou šlehačku ke šlehání. U nás moc není vidět, tak ji nepoužívám.
Snad jenom tolik.... dodělala jsem je dopoledne, je tam třetina plechu (a to jsme na to dva
Jako důkaz přidávám foto a jako dík 127. bodík
Andrejko, tak to je super
Pořád lepší, když kuchařku ostatní chválí, než jako někdy u nás "no šlo to"
Díky za fotky
Mám totiž ráda všechno čerstvé a šlehačka se nemusí nechat ztuhnout, jako krém, takže proč ne až zítra
Držím palce, ať jsi max. spokojená (a nejen Ty)
Ale když šlehám máslový, tak ho nastavuji právě uvařeným pudinkem. Hodně zjemní máslovou chuť... Zašlehat jen pudink.prášek, to jsem ještě nezkoušela, fakt to jde??
Já dávám do krému instantní puding, krásně drží. Dávám ho i do tvarohu s kysanou smetanou - úžasný krém....
Vůbec se toho neboj, tuhé máslo trošku rozšlehej s moučk.cukrem a potom po částech! budeš zašlehávat zcela vychládlý pudink.
Tím, že po částech, tak nemohou být hrudky a budeš vidět, jak se pěkně mění v pěnu a bělá...
Špatně je, pokud máš sice máslo pokojové teploty, ale moc změklé a zašleháváš tuhý studený pudink. Z másla bude brzy "břečka" a z krém nebude jak pěna.....
Tím chci říct, že máslo musí být tvrdší, protože se bude déle šlehat a šleháním se zahřívá...
Tak hlavně, že vše dobře dopadlo a jak vidno z krásné fotky
Jo a manželovi posílám velký boďan
Díky
Obě máte luxusní fota
Důležitější je použít dobrou šlehačku (aby dostatečně ztuhla) a dobrý pudink, se kterým máš dobré zkušenosti. Na trhu je jich spousta, ale ne všechny po uvaření pěkně ztuhnou....
papa, ať se podaří
Záleží ale opravdu na tom, jak se Ti podaří směs našlehat.
Chce to opravdu dotuha, ale z praxe Ti chci říct, že příště se ti může povést se stejnými surovinami úplně jiný piškot.
Po přidání horké vody ještě směs prošlehávám a díky přidání prášku do pečiva by neměl být problém s naskočením.
Piškot je tady asi jen 1 cm vysoký, takhle mi to chutná, vrstvy jsou stejně vysoké... Pokud máš ale raději vyšší piškot, klidně udělej jiný, třeba svůj osvědčený, nebo pohledej tady na Topkách, jsou jich zde spousty.
Přeji, ať se Ti příště lepe podaří
To, že se prodražily, nu což, zase jste si jich považovali a určitě nezbyl ani drobeček
P.S., lepší dražší, než koupené v akci, což můj manžel s oblibou dělá
nemajíc šlehačku Cremefine zvolila jsem již hotovou 500 ml pařížskou šlehačku za 34,90 z Penny - nádherně se vyšlehala a perfektně držela - no bodeť by né, při likvidaci nákupních lístků jsem zjistila, že mi ji napočítali 2x - takže skvělá šlehačka za 70,-Kč - ještě teď mám pupínky, jen kdybych věděla, která to byla pokladní....ale řezy byly opravdu skvělé
Já pistáciové také milujuuuuu
Mohly být ale více zelené, byly by víc jarní
Kdybys cinkla, poslala bych Ti těch pistáciových aspoň 5, chodí s každým druhým časopisem a já pistáciový pudink, nebo zmrzlinu teda vůbec nemusím
Díky
po delší době jsem dělala tento tvůj skvost
ovšem, to bych nebyla já, abych něco nezbabrala
milion pudingů doma... všechny od doktora .. Oetkera.. jiné ani nekupuju
výborný byl i tak.. zase s jinou chutí
Šlehačka bude stačit jedna.
Pokud ale budeš chtít proříznout, tak natřeš třeba jen marmeládou, nebo uděláš krému stejně, jako v receptu a to Ti vyjde na obě vrstvy
Tyto řezy obvykle upeče ten, kdo má rád krémové a šlehačkové moučníky. Kdo na ně netrpí, upeče bábovku, nebo třeba koláče.
Někdo rád sladké, druhý zase ne. Někdo rád ostré, druhý oponuje, že je nezdravé
Ne, vážně, díky za vyzkoušení a pokud bude nějaké příště, určitě upravíš podle Vašich chutí.
Já se přiznám, že pokud zkouším jakýkoli recept ze zdejších Topek, tak si stejně nakonec závěrečné dochucování udělám podle svých představ. Málokdy se držím striktně receptu.
Ale to je myslím zcela normální.
lovie: díky za moc pěknou fotku, ta mě těší nejvíce, protože, pokud si dá někdo práci s tím, že nafotí a zde zveřejní, znamená, že ho recept nějakým způsobem zaujal.
Držím palce, ať nezklamou
Ale někdo tady píše, že používá normální na šlehání (ale tu víceprocentní, nejlépe 40%, bývá v červených kelímcích) a drží také dobře tvar i další dny.
Držím palce, ať se Ti podaří ke Tvé spokojenosti.
Nebudou holt vonět po rumíku
Když tak můžeš do krému při šlehání kápnou aspoň trochu citron.šťávy, aby se trochu zvedla chuť krému, ale záleží na Tobě - není podmínkou.
Pokud jakkoli vyzkoušíš, dej prosím vědět. Díky
Fotky jsou
Určitě to pomůže začínajícím - doplním do receptu odkaz...
A moc díky za milý komentík ohledně úspěchu řezů, mám radost
Jahodo, řezy jsou vynikající, při oslavě sklidily obrovský úspěch.
Ale i tak díky za vyzkoušení, aspoň sis šplhla v práci
Ale já nerada marmeládu, asi to bude tím ;)
Marmeládu jsem použila domácí meruňkovou (je to spíše jam) a do krému jsem přidala ještě tvaroh.:) Manžel říkal, že příště zkusíme na půlku višňový jam a vyzkoušíme, co k tomu pasuje víc.
- nebyla pořádně vychlazena
- nebyla uvařena 24 hodin předem
- měla méně tuku než 33 %.
POZOR! Šlehačky v modrých kelímcích jsou 31%.
Jenom v červených kelímcích jsou 40 %.
Šlehačky v krabičcích jsou 33%.
RADY PRO HUSTOU Pařížskou šlehačku.
Šlehačku šlehat za studena (těsně před namazáním na těsto). A šlehat ihned na nejvyšším stupni – tak dosáhneme krásného, hustého krému!
Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.
A nebo možná málo našlehaná?? Mrkni dole Isahu píše, jak šlehačku svařit...např. s čokoládou
Jen koukám na šlehajdu, že ji máš dost řídkou?.Čím to mohlo být? Píšeš, žes ji dělala den předem a pokud ji šleháš přímo z ledničky, tak by neměl být problém.
Já ji kdysi(než jsem přešla na rostlinou Ramu Cremefine) také tak vařila,jak uvádím v receptu, ale druhý den se dala vyšlehat úplně dotuha, takže se řezy dávají do lednice jen kvůli pudinkovému krému.
Jo a recepty sem dávám právě proto, aby mohl kdokoli zkusit, takže jen rozdávej dál
Přeji, ať chutná - povede se určitě
A to já si na sladké vůbec nepotrpím :) Do teď jsem dělala všechno možné ale vůbec jsem nepekla sladké. Doma to ani nikdo nejí.
Nedávno mě ale asi něco praštilo do palice a já si vyžebrala od kolegyňky recept na klasickou piškotovou šlehačkovou roládu, která se dokonale rozplývala na jazyku, ale jelikož to byl můj první sladký výtvor, tak to nedopadlo moc dobře
Plech jsem doplnila - mám 30x40cm a šlehačku jsem upravila na 1½. Já poprvé dělala přesně podle receptu, ale jinak, jak vidím v ledničce nějaký zbytek šlehačky, nebo zbytek pudink.prášku, tak hned likviduji a u té šlehačky to bude asi tak, že vždy něco přidám. Tyto řezy jsem už dělala několikrát a jelikož pořád improvizuji, tak nemůžu ani říct, že bych měla vrstvy stále stejné, ale i tak řezy zmiznou
Je pravda, že si každý vychytá to svoje, někdo nemá rád moc krému, někdo zase šlehačky.
Co se týče piškotu, praxí jsem už zvyklá co nejvíce vyšlehat vaječnou směs a sníh pěkně dotuha a piškot naskočí (ale začátky byly různorodé
Vidím, že jsi začala přidávat také recepty, což je fajn a těším se na Tvoje další.
Je zde už hodně receptů, ale když někdy večer sednu k PC a hledám inspiraci na víkend, tak se i stane, že nemohu najít to "pravé ořechové", takže každá nová inspirace - alespoň pro mne vítána
Výsledek skvělý, jen musím na příště upravit dávky aby byly vrstvy dle mých představ. (šlehačky jsem měla málo, piškotu taky a krému hodně) - tímto bych se chtěla zeptat, na jaké rozměry pekáče jsou tyto dávky?
Nedávala jsem marmeládu, tu já nerada. Pařížskou šlehačku jsem si vyrobila z čokolády a smetany. Udělala jsem to ale jen z jedné smetany, takže pařížské bylo máálo maličko, tak jsem našlehala ještě jednu normální, a tu dala ještě nahoru na pařížskou. A dobrý
přidávám fotečky
Někdy ale člověka mrzí, že se s tím dělá půl dne a za hodinu je po všem
Pařížská šlehačka z ledových kaštanů:
2 šlehačky na šlehání (30 a víc %), 2 čokolády/tyčky Ledové kaštany
Šlehačku s čokoládou za stálého míchání svaříme – tj. musí probulbat. Odstavíme z ohně a za častého míchání necháme vychladnout. Vychladlou hmotu vložíme do ledničky a necháme přes noc uležet. Druhý den jí šleháme na nejvyšší stupeň.
je fakt výborná, jen mi ty kaštany doma většinou snědí dřív, než je stačím použít
dávám bodík