Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
plech 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu a olej, promícháme.
Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do žloutkové směsi. Následně do směsi prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Promícháme.
Krok 3: Piškot pečeme na plechu po dobu maximálně 10 minut při teplotě 180 °C, nebo 15 minut při teplotě 170 °C. Po zchladnutí piškot potřeme marmeládou, která zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora.
Krok 4: Připravíme krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Ještě do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím, než vychladne pudink, rozšleháme máslo s cukrem a po částech k němu pak přidáváme vychladlý pudink. Krém šleháme do běla a následně jej naneseme na marmeládou potřený piškot.
Krok 6: Na krém pak navrstvíme vyšlehanou šlehačku s cukrem a kakaem.
Krok 7: Ozdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 15. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Moje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Nejnovější recepty
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 2 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 2 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Bezé roláda s lískovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové švestkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 1 hodinou
Maková náplň
lucyb před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 3 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 3 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 5 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 6 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 6 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
janickajan před 6 hodinami
Tématické fráze:
skvělé řezy na oslavu,
řezy s vaječným konakem,
krém s vaječným likérem,
vaječné řezy,
co s vaječnými bílky,
řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou,
buchta s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku,
recepty s vaječným likérem,
super recepty na rezy,
zákusek s vaječným likérem,
řez s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku a šlehačky,
máslový krém s vaječným likérem,
pařížská šlehačka recept,
krem z vaječného likéru,
moučník s vaječným likérem,
řezy s vaječným,
řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou,
s vaječným likérem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
marmeláda,
mléko,
pudink vanilkový,
koňak vaječný,
máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
cukr,
kakao
Komentáře (249)
Navíc, na tu vařenou lze použít i méně tučnou šlehačkou
Znamená to tedy, že studenou šlehačku vyleju z kelímku, nasypu do ní kakao a můžu hned šlehat, když je to ta 40%? Nebo ji musím s kakaem svařit den předem? Děkuji.
Ahoj, promiň, že jsem Ti hned neodpověděla, ale objevila jsem Tvůj dotaz na emailu až teď
Já peču cca 10min. na 180st., nebo 15min. na 170st. - ale to je maximální doba. Každá trouba peče jinak. Poznáš upečené, že se těsto pečením nejdříve trochu nadzvedne a když je upečené, zase trochu klesne a odlepuje se i s papírem od boků plechu. Tento tenký piškot, nebo i roláda se nepeče moc dlouho, jednak to nepotřebuje a dlouhým pečením by tvrdší.
Ať se Ti to podaří
1.Já používám místo ní 40% šlehačku ke šlehání a přidávám (pro jistotu, i když myslím není ani třeba) jednu šlehačku v prášku. Drží to také bezvadně.
Dá se přidat i třeba 2 ztužovače šlehačky.
2.Můžeš ale koupit přímo hotovou Pařížskou šlehačku ke šlehání. U nás moc není vidět, tak ji nepoužívám.
Snad jenom tolik.... dodělala jsem je dopoledne, je tam třetina plechu (a to jsme na to dva
Jako důkaz přidávám foto a jako dík 127. bodík
Andrejko, tak to je super
Pořád lepší, když kuchařku ostatní chválí, než jako někdy u nás "no šlo to"
Díky za fotky