Řezy s vaječným likérem

jahoda Kuchařka: jahoda

plech 30x40cm Moučníky , Řezy 215 názorů

Suroviny

Piškot:
5 vajec
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce oleje
2-3 lžíce horké vody
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
0,5 prášku do pečiva
marmeláda na potření
Krém:
750 ml mléka
3 vanilkové pudinky (nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý)
200 ml vaječného koňaku
250 g másla
3 lžíce moučkového cukru
Pařížská šlehačka:
2x nejlépe 40% šlehačka-drží tvar několik dní (nebo rostlinná šlehačka Cremefine na šlehání)
1 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 187 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.

  2. Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou(zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).

  3. Připravíme si krém: Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).

  4. Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.

  5. Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)

  6. Ozdobíme dle fantazie…

Poznámka

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 764 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy s vaječným likérem

  • Dominik Dominik(neregistrovaný)

    Nemam slov uzasna dobrota delal jsem ho pro mladsi sestru k narozeninam a myslim ze bude hodne prekvapena pokud ho driv nesnim snad vydrzi jeste 8 hodin :-8

    Odpovědět

  • LenkaSilerka LenkaSilerka

    Vypadá to nádherně... Mohu se zeptat na kolik cca kusů to výjde? V sobotu jdu na větší sešlost cca 20 lidí a nechci přijít s prázdnou :)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    to vypadá skvěle:-O :yes::-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja pridávam 130.bod:yes:a tak,ako moji predchodcovia,musím moooc pochváliť,naozaj vydarené rezy:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Milá Jahůdko:-K dovol, abych i já se zapsala do Klubu milovníků "Řezů s vaječným likérem";-) Nevím, jakými slovy bych tady vyzvedla všechny jejich superlativy:-D:-D vše už bylo řečeno:yes::yes:
    Snad jenom tolik.... dodělala jsem je dopoledne, je tam třetina plechu (a to jsme na to dva:-8:-8 manžel se rozhodl držet rýžovou očistnou kůru :-D:-D:-D dobře mu tak:-S).
    Jako důkaz přidávám foto a jako dík 127. bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    jahoda:Tak už si můžeš v klidu oddychnout;-):-D

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    1974andrea:
    Andrejko, tak to je super:-). Trochu jsem trnula, to víš, nemáme všichni stejné chutě:-p.
    Pořád lepší, když kuchařku ostatní chválí, než jako někdy u nás "no šlo to" :-D:-//
    Díky za fotky :-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    jahoda:Tak Jahůdko, musím vyřídit od všech velké díky za recept, moc jsme si všichni pochutnali a recept jsem rozdávala skoro všem;-) Posílám ti velký bodík a fotky, které jsem fotila letem světem, když jsem nosila na stůl, takže žádná velká paráda:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    jahoda:Tak díky za radu a už se těším, jak si budou hosti mlaskat;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    1974andrea: ;-), i když ta Cremefine(nebo i 40% na šlehání) má super trvanlivost i 3 dny, já bych ji tam dala až zítra.
    Mám totiž ráda všechno čerstvé a šlehačka se nemusí nechat ztuhnout, jako krém, takže proč ne až zítra:-*
    Držím palce, ať jsi max. spokojená (a nejen Ty):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    jahoda:Jahůdko, už mám 3/4 za sebou. Chci ty řezy na zítra odpoledne a chci se zeptat, jestli tu šlehačku mám udělat radši až zítra?

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    masou: ahoj, myslíš ten "zastudena"??? ten taky ráda používám, ale hlavně do šlehačkového, nebo jak píšeš - tvaroh+zakysanka.
    Ale když šlehám máslový, tak ho nastavuji právě uvařeným pudinkem. Hodně zjemní máslovou chuť... Zašlehat jen pudink.prášek, to jsem ještě nezkoušela, fakt to jde??:-K

    Odpovědět

  • masou masou(neregistrovaný)

    jahoda:
    Já dávám do krému instantní puding, krásně drží. Dávám ho i do tvarohu s kysanou smetanou - úžasný krém....

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Camilla: Pudink je právě dobrý, když je hustý, protože jinak při zašlehávání s máslem ten řídký může způsobit, že krém nakonec pořádně neztuhne a bude řídký a také se špatně našlehává..
    Vůbec se toho neboj, tuhé máslo trošku rozšlehej s moučk.cukrem a potom po částech! budeš zašlehávat zcela vychládlý pudink.
    Tím, že po částech, tak nemohou být hrudky a budeš vidět, jak se pěkně mění v pěnu a bělá...
    Špatně je, pokud máš sice máslo pokojové teploty, ale moc změklé a zašleháváš tuhý studený pudink. Z másla bude brzy "břečka" a z krém nebude jak pěna.....
    Tím chci říct, že máslo musí být tvrdší, protože se bude déle šlehat a šleháním se zahřívá...;-):-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Camilla: měla jsem stejnou obavu, jako ty, pudink opravdu dost hustý, ale tím jak se do horkého uvařeného vmíchá ten vaječňák, tak trochu zřídne a pak se šlehá s máslem dobře.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 8 12 15

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem řez s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Zapomněl/a jsem heslo