Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 30x40 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Knihovnička receptů
Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:
Sodovka - 11.1.2011 13:19
Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34
Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2013 13:12
Camilla: Pudink je právě dobrý, když je hustý, protože jinak při zašlehávání s máslem ten řídký může způsobit, že krém nakonec pořádně neztuhne a bude řídký a také se špatně našlehává..
Vůbec se toho neboj, tuhé máslo trošku rozšlehej s moučk.cukrem a potom po částech! budeš zašlehávat zcela vychládlý pudink.
Tím, že po částech, tak nemohou být hrudky a budeš vidět, jak se pěkně mění v pěnu a bělá...
Špatně je, pokud máš sice máslo pokojové teploty, ale moc změklé a zašleháváš tuhý studený pudink. Z másla bude brzy "břečka" a z krém nebude jak pěna.....
Tím chci říct, že máslo musí být tvrdší, protože se bude déle šlehat a šleháním se zahřívá...
Vůbec se toho neboj, tuhé máslo trošku rozšlehej s moučk.cukrem a potom po částech! budeš zašlehávat zcela vychládlý pudink.
Tím, že po částech, tak nemohou být hrudky a budeš vidět, jak se pěkně mění v pěnu a bělá...
Špatně je, pokud máš sice máslo pokojové teploty, ale moc změklé a zašleháváš tuhý studený pudink. Z másla bude brzy "břečka" a z krém nebude jak pěna.....
Tím chci říct, že máslo musí být tvrdší, protože se bude déle šlehat a šleháním se zahřívá...
21. 2. 2013 13:08
Camilla: měla jsem stejnou obavu, jako ty, pudink opravdu dost hustý, ale tím jak se do horkého uvařeného vmíchá ten vaječňák, tak trochu zřídne a pak se šlehá s máslem dobře.
21. 2. 2013 12:48
mám strach z toho míchání pudinku a pak do toho máslo..minule jsem dělala něco podobného a zůstaly tam hrudky, při dělání pudingu děs,hustý jak blázen, skoro jsem si na tom utrhla ruku..nevím, co dělám blbě..
14. 2. 2013 09:18
opět jsem pekla tyto úžasné řezy a opět zmizely rychlostí blesku
13. 2. 2013 13:06
Tak se take pridavam k teto dlouuuuuhe rade kladnych hodnoceni. Vyzkousela jsem a urcite ne naposledy. Pridavam bodik123 a taky jednu fotku
5. 2. 2013 23:33
Děkuji za vynikající řezy,o víkendu jsem je udělala dceři místo dortu a sklidila uspěch,jen tu fotku jsem sem nestačila dát sama jsem ráda že jsem alespon mohla jeden kousek ochutnat.
3. 2. 2013 19:23
lemarti: Díky moc .
Tak hlavně, že vše dobře dopadlo a jak vidno z krásné fotky, se i moc povedlo
Tak hlavně, že vše dobře dopadlo a jak vidno z krásné fotky, se i moc povedlo
3. 2. 2013 17:58
Jahůdko dnes po dlouhém váhání upečeno a už skoro není přikládám i mojí foto a děkuji za rcp.
27. 1. 2013 17:58
Vypadají užasně,o víkendu je zkusím,zase něco nového
21. 1. 2013 10:18
Takže už poněkolikáté jsem dělala tyto úžasné řezy. Jeden pro nás domů a druhý netradiční jako dort, když jsme jeli na návštěvu. Tyhle řezy prostě každému moc chutnají. Přidávám další fotky.
20. 1. 2013 19:47
monikaK: Díky Moni, nic neudělá větší radost, než vědomí, že recept zde není zbytečně
Jo a manželovi posílám velký boďan za to, že je tak šikovný
Díky
Jo a manželovi posílám velký boďan za to, že je tak šikovný
Díky
20. 1. 2013 19:28
Je možní tyto řezy ještě více vynachválit?Budu se opakovat,jsou prostě božské A drahé polovičce chutnají o to víc,je dělal pudink
19. 1. 2013 17:49
wendulla1, hosta - moc děkuji.
Obě máte luxusní fota
Obě máte luxusní fota
19. 1. 2013 17:23
opravdu luxusní, všem moc chutná - dovoluji si přidat také foto
12. 1. 2013 22:45
Naprosto luxusní moučník Dělala jsem na oslavu manželových narozenin a povedl se báječně a skvěle chutnal. Dávám bodík a přidávám foto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 4 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
217 názorů