Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

21. 2. 2013 13:12

Camilla: Pudink je právě dobrý, když je hustý, protože jinak při zašlehávání s máslem ten řídký může způsobit, že krém nakonec pořádně neztuhne a bude řídký a také se špatně našlehává..
Vůbec se toho neboj, tuhé máslo trošku rozšlehej s moučk.cukrem a potom po částech! budeš zašlehávat zcela vychládlý pudink.
Tím, že po částech, tak nemohou být hrudky a budeš vidět, jak se pěkně mění v pěnu a bělá...
Špatně je, pokud máš sice máslo pokojové teploty, ale moc změklé a zašleháváš tuhý studený pudink. Z másla bude brzy "břečka" a z krém nebude jak pěna.....
Tím chci říct, že máslo musí být tvrdší, protože se bude déle šlehat a šleháním se zahřívá...;-):-K

hosta hosta

21. 2. 2013 13:08

Camilla: měla jsem stejnou obavu, jako ty, pudink opravdu dost hustý, ale tím jak se do horkého uvařeného vmíchá ten vaječňák, tak trochu zřídne a pak se šlehá s máslem dobře.

Camilla

21. 2. 2013 12:48

mám strach z toho míchání pudinku a pak do toho máslo..minule jsem dělala něco podobného a zůstaly tam hrudky, při dělání pudingu děs,hustý jak blázen, skoro jsem si na tom utrhla ruku..nevím, co dělám blbě..

Dana61

14. 2. 2013 09:18

opět jsem pekla tyto úžasné řezy:yes::-D a opět zmizely rychlostí blesku;-)

bara.it bara.it

13. 2. 2013 13:06

Tak se take pridavam k teto dlouuuuuhe rade kladnych hodnoceni. Vyzkousela jsem a urcite ne naposledy.:-p:-p:-p Pridavam bodik:yes:123:yes: a taky jednu fotku:-K

zelva3

5. 2. 2013 23:33

Děkuji za vynikající řezy,o víkendu jsem je udělala dceři místo dortu a sklidila uspěch,jen tu fotku jsem sem nestačila dát:-D sama jsem ráda že jsem alespon mohla jeden kousek ochutnat.:yes:

jahoda jahoda

3. 2. 2013 19:23

lemarti: Díky moc ;-).
Tak hlavně, že vše dobře dopadlo a jak vidno z krásné fotky:-K, se i moc povedlo:-*:-K

lemarti

3. 2. 2013 17:58

Jahůdko:yes::yes: dnes po dlouhém váhání upečeno a už skoro není :-8 přikládám i mojí foto a děkuji za rcp.:-K

zelva3

27. 1. 2013 17:58

Vypadají užasně,o víkendu je zkusím,zase něco nového :yes:

Mozaika Mozaika

21. 1. 2013 10:18

Takže už poněkolikáté jsem dělala tyto úžasné řezy. ;-)Jeden pro nás domů a druhý netradiční jako dort, když jsme jeli na návštěvu. Tyhle řezy prostě každému moc chutnají. :-p Přidávám další fotky.

jahoda jahoda

20. 1. 2013 19:47

monikaK: Díky Moni, nic neudělá větší radost, než vědomí, že recept zde není zbytečně;-)
Jo a manželovi posílám velký boďan:yes: za to, že je tak šikovný:-O:-*
Díky:-K

monikaK

20. 1. 2013 19:28

Je možní tyto řezy ještě více vynachválit?Budu se opakovat,jsou prostě božské:yes: A drahé polovičce chutnají o to víc,je dělal pudink:-!:-D:yes::yes::yes:

jahoda jahoda

19. 1. 2013 17:49

wendulla1, hosta - moc děkuji:-8.
Obě máte luxusní fota:-K

hosta hosta

19. 1. 2013 17:23

opravdu luxusní, všem moc chutná:-D - dovoluji si přidat také foto

wendulla1

12. 1. 2013 22:45

Naprosto luxusní moučník :-D Dělala jsem na oslavu manželových narozenin a povedl se báječně a skvěle chutnal. Dávám bodík :yes: a přidávám foto :-)

1 2 3 4 5 6 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD