Ledvinky na kapii a kaparech

Mirabelka Kuchař: Mirabelka

Doba přípravy: 45 minut 3 porce Pokrmy z vnitřností 10 názorů

Suroviny

3 vepřové ledvinky, ze kterých jsme den předem vykrájeli močovody a naložili je do mléka
1 větší cibule
asi 3 lžíce sádla
velká špetka kmínu
špetka sušeného granulovaného česneku (syrový nedávám, byla by to jiná chuť)
pepř
sůl
lžička sojové omáčky tmavé (pro barvu, nemusí být)
asi 3 lžíce sterilované kapie, nakrájené na pásky
asi 3 lžičky sterilovaných kaparů
1 lžička hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na půlkolečka. Já mám ráda v pokrmu z ledvinek výraznou cibulku, takže ji vypeču do karamelova. Cibulku pak z tuku vyberu a dám stranou. Na silně rozpálené sádlo po cibulce vložím na lístečky nakrájené ledvinky a zprudka opékáme.

  2. Přidáme pepř, větší špetku kmínu a špetku granulovaného česneku. Necháme "připražit", až se kmín rozvoní, tak asi 10-15 minut. Přidáme předem osmaženou cibulku.

  3. Lehce zaprášíme lžičkou hladké mouky a necháme krátce zasmažit. Pak podlijeme cca hrnkem vody, záleží, kolik chceme mít sosu.

  4. Lehce provaříme cca 20 minut. Před koncem varu vložíme na proužky nakrájenou sterilovanou červenou kapii a asi 3 lžičky kaparů. Můžeme zakápnout pár kapkami tmavé sojové omáčky pro tmavší barvu sosu.

  5. Pro chuť přidávám i lžíci kyselého láku z kapie, ale nemusí být. Pokrm dělám v litinovém kastrolu, který nechám hodně rozpálit, lze použít i hlubší pánev nebo wok.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ledvinky na kapii a kaparech

  • Klariska Klariska

    Díky Mirabelko, tvůj svítek mě nijak nepohoršil, ale s mým receptem opravdu neměl nic společného (viz aktuální foto) :).

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Cathleen, problém je v tom, že Mirabelka můj svítek vůbec nezkusila. Jen k němu vložila fotku toho, čemu říká svítek ona, a co bohužel připravuje podle úplně jiného receptu :(.
    Výsledek: na fotce je něco, co podle mého receptu v životě neupečeš. To je myslím nefér přístup nejen vůči autorovi receptu, ale i vůči těm, kteří ho budou zkoušet.

    Opravdu jsem netušila, že se najdou lidé, kteří recept sotva zběžně prohlédnou a už k němu s klidným srdcem vkládají fotku něčeho, co se náhodou jmenuje stejně. Ale máš pravdu, byla to moje chyba, když příště nebudu mít k receptu i fotku, nebudu ho vkládat.

    Odpovědět

  • Mirabelka Mirabelka(autorka receptu)

    Dnes mi vyměnili porouchaný router, tak jsem tu nebyla. Fotku už jsem smazala. Už je všechno OK?;-)
    Promiň, že tě můj svítek pohoršil, už to neudělám.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Klarisko, tomu, že se ti fotka u tvého receptu nelíbí, můžeš předejít tím, že svůj recept vložíš i s fotem. Tady je to běžné, že přidáváme fotky k cizím receptům - a autoři receptů jsou za ně vděční, protože to znamená, že jejich recept zkusil i někdo jiný.
    Pokud cizí fotky u svého receptu nechceš, písni si toto do Poznámky velkým písmem, ale......budeš tady asi jediná a tím i dost vyčnívat.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Mirabelko, smaž prosím svou fotku u mého receptu. Vůbec neodpovídá tomu, jak má Maminčin svítek vypadat.

    Pardon, že píšu sem, ale na mé vzkazy ani na poznámku v komentářích u svítku nereaguješ.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Používám občas i granulovaný česnek a ikdyž dávám přednost čerstvému, je možné, že v tomto jídle je pro chuť vhodnější granulovaný. Chce to jen vyzkoušet;-) Recept se mi líbí.:yes:+4.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo čerstvý česnek a vůbec to nevypadá špatně :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Mirabelka Mirabelka(autorka receptu)

    V pořádku, česnek jak má kdo rád. My jsme taky "kaprlatoví". Ono to krásně ochutí omáčku.
    Díky za bod.

    Odpovědět

  • maris maris

    Já bych dala taky čerstvý česnek, jsou tam i moje oblíbené kapary, posílám +:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já ledvinky vařím moc ráda a klidně bych dala i čerstvý česnek, on varem stratí sílu, takže tu chuť jen příjemně doplňuje. Mám taky granulovaný, ale ten necítím skoro vůbec.;-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ledvinky na cibulce k čemu se používá kapary pokrmy z s kapary ledvinky recept maminčiny recepty ledvinky vepřové ledvinky na cibulce tmavý sos pokrmy s kapary recepty z ledvinek pokrmy z ledvinek ledvinky po kanadsku jak pouzit sterilovane kapary? k čemu kapary ledvinky po kanadsku recept vaření syrových ledvinek vepřové ledvinky s kapary kápie k čemu použít recepty wok ledvinky kapie sterilovana prouzky karamelova rolada foto