Neapolská pizza
Kombinace šťavnatých rajčat a pikantních sardelek na pizze potěší vaše chuťové buňky. Důležité je, aby bylo těsto uprostřed tenké a okraje krásně křupavé. Pokud máte bazalku, ozdobte upečenou pizzu několika čerstvými lístky.
Suroviny pro 2 kusy
2-4 pizzy (dle velikosti)
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 771 kJ / 1 857 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,42 g |
| Tuky | 71,86 g |
| Vláknina | 15,68 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 211,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme v troše vody. Do mísy vsypeme mouku a sůl. Přilijeme rozpuštěné droždí, zbylou vodu a olej. Vše promícháme a vypracujeme vláčné, středně husté těsto.
Krok 2: Hotové těsto zlehka poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.
Krok 3: Mezitím připravíme rajčata na náplň. Slupku nakrojíme do kříže, rajčata dáme do kastrůlku a zalijeme vroucí vodou. Necháme asi 5 minut odstát. Potom je oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sardelky vykostíme a podélně rozkrojíme.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 2–4 díly, podle toho, jak velkou chceme pizzu mít. Každý díl prohněteme a na plechu vymazaném tukem nebo vyloženém pečicím papírem vyválíme na tenkou placku.
Krok 5: Prsty okraje placek zmáčkneme tak, aby vznikly vyšší okraje. Pizzy potřeme olejem, posypeme oreganem, obložíme rajčaty a sardelkami. Osolíme, opepříme a ještě trochu pokapeme olejem.
Krok 6: Pizzy vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut. Asi 5 minut před koncem pečení na ně rozložíme tenké plátky sýra a necháme rozpéct.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Neapolská pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgY
Moje poznámka
Neapolská pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgY
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 3 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 12 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 3 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 3 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 4 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 6 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 6 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 9 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 10 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 10 hodinami
Tématické fráze:
pizza se smetanou recept,
těsto na pizzu bez kynutí,
pizza se smetanou,
tenké těsto na pizzu,
těsto na pizzu bez kvasnic,
tunáková pizza,
pizza smetana,
recepty pizza,
tuňáková pizza recept,
pizza bez kvasnic,
recept pizza,
pizza těsto bez kvasnic,
jak pect pizzu,
těsto na pizzu tenké,
pizza smetana recept,
tenká pizza,
recept pizza se smetanou,
tenka pizza recept,
recept pizza smetana,
recept na pizzu bez kvasnic
Suroviny:
droždí čerstvé,
voda,
mouka hladká,
sůl,
olej,
tuk,
rajče,
filet sardelový,
koření oregáno,
olej,
sůl,
pepř mletý,
sýr blaťácké zlato
Komentáře (1)