Kmínový chléb z podmáslí

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

400 ml podmáslí
550 g směsi na přípravu Sedláckého chleba
2 lžičky soli
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
1 balíček sušeného droždí
1 lžíce drceného kmínu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vysypeme mouku, přidáme sůl, kmín, ocet, olej, podmáslí a sušené droždí. Vše řádně vypracujeme na hladké a nelepivé těsto, které dáme na teplé místo kynout.

  2. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánek, který vložíme do vymazané formy na chléb a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 40 - 45 minut.

  3. Těsto lze můžeme připravit i v domácí pekárně, kdy nejdříve vložíme tekuté ingredience, poté sypké a necháme zpracovat příslušným programem na základní chléb.

Poznámka

Já si teda nejdřív těsto nechala zpracovat a vykynout v pekárně na program Těsto. Pak vytvarovala a dala do formy nebo i jiné formy oválné, kterou jsem vymazala, vložila těsto, které jsem lehce na povrchu nařízla a pak dala péct. Chléb je krásný voňavý, už jen necháme vychladnout a pak nakrájíme.

https://www.ferpotravina.cz/sypke-smesi/smes-na-pr...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kmínový chléb z podmáslí

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    MiskaM: bylo by fajn ty hlavní suroviny z pytlíku chlebové směsi vypsat do surovin - minimálně ty mouky a nenechávat tam jen tu žitnou. Toho odkazu v Poznámce si nikdo nevšimne :-(

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    V Lidlu pšenično-žitnou mouku nemají - mají leda tak směsi na chleba, kde je možná pár procent žitné mouky. Pokud jsi použila něco takového, je nutné to do receptu (surovin) přesně doplnit, případně dát odkaz či obrázek, jinak mateš ostatní uživatele a opravdu pokud by někdo chtěl recept použít, tak se hodně spálí

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    MiskaM: obal, zbytek mouky ještě máš? Pokud ne, je třeba se v Lídlu podívat, která to byla, protože rozdíl mezi žitnou a pšeničnou je veliký.
    Bez tohoto upřesnění je recept špatmý. Kdo zkusí jen z žitné mouky, bude zklamaný.

    Odpovědět

  • casino casino

    MiskaM: "... žitná byla ikdyz na obalení z druhé strany bylo že je pšenično žitna."
    No, to je řeč jak rozprávka :-((

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    cathleen: mouku mám z lidla žitná byla ikdyz na obalení z druhé strany bylo že je pšenično žitna. Ale i tak těsto super dobře se sním pracovalo. ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jsi si jistá, že to byla žitná mouka a ne pšeničná :-? Z žitné by nebyl chleba na řezu tak světlý, celožitné těsto není není tak lehce tvarovatelné (hodně lepí a nechce držet tvar) a už vůbec se nemá dlouho hníst. Žito dlouhé hnětení nemá rádo, úplně to naruší strukturu těsta, spíš se těsto jen promíchává - pekárna hněte na program Těsto minimálně 20 minut.

    Odpovědět

Tématické fráze: chleba z podmáslí chléb z podmáslí

Zapomněl/a jsem heslo