Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravé vepřo-knedlo-zelo

Křehká kedlubna a svěží bílá ředkev vytvářejí osvěžující přílohu připomínající klasické zelí, ale s nižším obsahem kalorií. Tento jednoduchý a zdravý recept je ideální přílohou k masu i lehkou součástí dietního stravování.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sabinka Sabinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpálíme lžíci sezamového oleje. Na něm do růžova osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Krok 2: Po zezlátnutí cibule přidáme nahrubo nastrouhaný daikon, kedluben a nasekanou mrkvovou nať. Trochu podlijeme vodou, přidáme bujón, kmín (čím více, tím lépe) a trošku soli. Krok 3: Dusíme pod pokličkou do měkka. Ke konci přidáme hrstku kysaného zelí s trochou šťávy na dochucení. Prohřejeme bez poklice, aby se odpařila přebytečná voda. Zelí není potřeba zahušťovat. Krok 4: Podáváme s polentovými knedlíky a tofu karbanátky. Obojí stačí pouze ohřát v hrnci na pařáčku.

Zveřejněno 8. 8. 2010

Poznámka autorky Sabinka

Toto jídlo nadchne každého, polentové knedlíky chutnají jako bramborové a tofu karbanátky zase jako uzené masíčko, a o zelí ani nemluvím - má fakt říz a nehrozí nadýmání.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zdravé vepřo-knedlo-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmwK

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zdravé vepřo-knedlo-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmwK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zvláštní receptík,ale stojí za vyzkoušení:yes:+4

Klidně bych se nechala pozvat na oběd ;-) :yes:

Sabi, mi se ten recept taky moc líbí, ale napiš to tedy do postupu, prosím, že ta petržel příjde do nastrouhaného daikonu. Díky a plus ode mne;-):yes:

Anničko, nakrej ji do nastrouhaného daikonu s kedlubnou.-)

:-OMrkvová nať-do čeho:-?Jinak velmi zajímavý recept:-)

uzasny receptik. zeli urcite vyzkousim. polentove knedliky jsou opravdu uzasne :-K

Tématické fráze:
knedlo vepřo zelo, vepřoknedlozelo recept, knedlo vepřo zelo recept, zdravé knedlíky, vepřoknedlozelo, knedlo zelo vepřo, polentové knedlíky, mrkvová nať, vepro knedlo zelo recept, vepřo knedlo zelo, knedlo zelo uzený, knedlo zelo vepřo recept, tofu karbanátky s mrkvovou omáčkou, knedli vepro zelo, recept knedlo vepřo zelo, dietní vepřo knedlo zelo, dietní knedlo vepřo zelo, knedlo zelo vepřo recepty, knedlo vepřo zelo recepty, knedlo zelo uzené

Suroviny:
kedlubna, daikon, nať mrkvová, zelí kysané, zelí kysané, cibule, bujón, olej sezamový, kmín celý, sůl, knedlík polentový, karbanátky

Přidat fotografie receptu