Suroviny
Porce: 1 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 79 970 kJ / 19 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 318,61 g |
Tuky | 1 712,02 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 12,32 g |
Sodík | 3,61 g |
Sůl | 7,65 g |
Sacharidy | 606,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem si upečeme 5 plátů piškotu, každý bude z 6 vajec. 6 vajec + 6 lžic cukru ušleháme do husté pěny, šlehat 10-15 minut. Lehce vmícháme 6 lžic mouky a 2 lžíce ořechů. Těsto stejnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Zkouška špejlí.
Krok 2: Druhý den si uvaříme puding (mléko+vanilkové cukry+pudingové prášky) a necháme vychladit. Máslo vyšleháme a postupně přidáváme vychladlý puding. Podle chuti zašleháme moučkový cukr a aróma. Máslo i puding musí mít stejnou teplotu aby se krém nesrazil.
Krok 3: Marcipán: Mléko a cukr prosejeme do mísy, přidáme vychladlý rozpuštěný tuk, pár kapek aróma, promísíme a po kapkách přidáváme vodu. Vypracujeme vláčné těsto podobné plastelíně. Dáme mezi 2 mikroténové sáčky a tence vyválíme do požadovaného tvaru.
Krok 4: Skládání dortu: Spodní část: Z 1 plátu piškotu stáhneme papír, potřeme marmeládou, krémem a přiložíme 2 plát tak, aby byl papír nahoře a papír stáhneme. Povrch tence potřeme krémem.
Krok 5: 2.patro: Další 2 pláty slepíme k sobě jako u spodní části. Podle toho, jak chceme mít široký schod, odřežeme kus slepeného piškotu. Takto připravený piškot přeneseme na spodní část. Povrch opět potřeme krémem.
Krok 6: 3.patro: Poslední plát rozřežeme na polovinu, papíry stáhneme, potřeme marmeládou a krémem a přeneseme na 2. patro, povrch potřít lehce krémem.
Krok 7: 4.patro: Na předešlý schod dáme slepený, odřezaný kousek z 2. patra.
Krok 8: Dort zarovnáme a boční strany potřeme tenkou vrstvou krému. Přeneseme na pevnou podložku, rozměříme střed schodů a pomocí sáčku přeneseme rozválený pruh marcipánu. Dort dozdobíme zbylým krémem a ozdobami. Marcipánové růžičky děláme 2 dny předem.
Zveřejněno 24. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort svatební schody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZD5
Moje poznámka
Dort svatební schody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZD5
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 31 minutami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 5 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampiony s cuketou
Petulice před 21 minutami
Žampiónová polévka
SarkaMG před 38 minutami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 1 hodinou
Košíčky s želé
rujet před 1 hodinou
Borůvkový závin podle německé Omy
iva.dostalova@seznam.cz před 1 hodinou
Koláčky s tvarohem a meruňkami
KamiF před 2 hodinami
Řecká musaka
ceslo před 2 hodinami
Kvasnicová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 2 hodinami
Sendvič caprese
Runser před 3 hodinami
Tématické fráze:
svatební dorty liberec,
jak udělat schody,
svatební dort recept,
recept na svatební dort,
skládání dortu,
svatební dort liberec,
ozdoby na svatební dort,
svatební ozdoby na dort,
dort jako schody,
marcipánové ozdoby na dort,
dorty liberec,
jak udělat svatební dort,
ozdoby na svatební dorty,
marcipánové svatební dorty,
dort svatební liberec,
dort ve tvaru schodů,
dort nevesta na schodech,
svatební dorty,
jak udělat tulipán z marcipánu,
svatební dorty recepty
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
cukr moučkový,
mléko sušené,
tuk 100%,
mandlové aroma,
voda,
marmeláda,
zdobení cukrářské,
marcipán
Komentáře (34)