Suroviny
Porce: 1 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 79 970 kJ / 19 113 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 318,61 g |
| Tuky | 1 712,02 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 12,32 g |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 7,65 g |
| Sacharidy | 606,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem si upečeme 5 plátů piškotu, každý bude z 6 vajec. 6 vajec + 6 lžic cukru ušleháme do husté pěny, šlehat 10-15 minut. Lehce vmícháme 6 lžic mouky a 2 lžíce ořechů. Těsto stejnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Zkouška špejlí.
Krok 2: Druhý den si uvaříme puding (mléko+vanilkové cukry+pudingové prášky) a necháme vychladit. Máslo vyšleháme a postupně přidáváme vychladlý puding. Podle chuti zašleháme moučkový cukr a aróma. Máslo i puding musí mít stejnou teplotu aby se krém nesrazil.
Krok 3: Marcipán: Mléko a cukr prosejeme do mísy, přidáme vychladlý rozpuštěný tuk, pár kapek aróma, promísíme a po kapkách přidáváme vodu. Vypracujeme vláčné těsto podobné plastelíně. Dáme mezi 2 mikroténové sáčky a tence vyválíme do požadovaného tvaru.
Krok 4: Skládání dortu: Spodní část: Z 1 plátu piškotu stáhneme papír, potřeme marmeládou, krémem a přiložíme 2 plát tak, aby byl papír nahoře a papír stáhneme. Povrch tence potřeme krémem.
Krok 5: 2.patro: Další 2 pláty slepíme k sobě jako u spodní části. Podle toho, jak chceme mít široký schod, odřežeme kus slepeného piškotu. Takto připravený piškot přeneseme na spodní část. Povrch opět potřeme krémem.
Krok 6: 3.patro: Poslední plát rozřežeme na polovinu, papíry stáhneme, potřeme marmeládou a krémem a přeneseme na 2. patro, povrch potřít lehce krémem.
Krok 7: 4.patro: Na předešlý schod dáme slepený, odřezaný kousek z 2. patra.
Krok 8: Dort zarovnáme a boční strany potřeme tenkou vrstvou krému. Přeneseme na pevnou podložku, rozměříme střed schodů a pomocí sáčku přeneseme rozválený pruh marcipánu. Dort dozdobíme zbylým krémem a ozdobami. Marcipánové růžičky děláme 2 dny předem.
Zveřejněno 24. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort svatební schody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZD5
Moje poznámka
Dort svatební schody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZD5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
svatební dorty liberec,
jak udělat schody,
svatební dort recept,
recept na svatební dort,
skládání dortu,
svatební dort liberec,
ozdoby na svatební dort,
svatební ozdoby na dort,
dort jako schody,
marcipánové ozdoby na dort,
dorty liberec,
jak udělat svatební dort,
ozdoby na svatební dorty,
marcipánové svatební dorty,
dort svatební liberec,
dort ve tvaru schodů,
dort nevesta na schodech,
svatební dorty,
jak udělat tulipán z marcipánu,
svatební dorty recepty
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
cukr moučkový,
mléko sušené,
tuk 100%,
mandlové aroma,
voda,
marmeláda,
zdobení cukrářské,
marcipán
Komentáře (34)
Lucka(ner.)skutečně 30 ks, měla jsem 5 plátů z 6 vajec pečených na klasickém plechu
Kari ner.7 ks másla a zbyly asi 3 lžičky krému,velká spotřeba krému je na oďubkování kolem dokola