Hrachový dál s tofu
Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a smetanou. Při servírování můžeme posypat čerstvou jarní cibulkou.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,32 g |
| Tuky | 37,90 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,19 g |
| Sacharidy | 11,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachový dál s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6pX
Moje poznámka
Hrachový dál s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6pX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 8 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 9 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 10 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 10 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 11 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
hrachový dál,
hrachový dhal,
dál recept,
recept dál,
tofu recepty,
bezmasá jídla recepty,
hrachové kari,
hrachový nákyp,
hrachový koláč,
hrachovka recept,
doba vareni hrach,
doba vaření hrachu,
tofu natural,
bezmase jidlo,
bezmasa,
bezmasá jídla,
hrachova dal,
hrachoý dhal,
hrách příprava,
hrachový palafel
Suroviny:
hrách žlutý,
tofu natural,
smetana zakysaná,
cibule,
olej,
bobkový list,
kmín celý,
saturejka,
koření garam masala,
koření kari,
sůl
Komentáře (9)
Blbist - hrách předem namočíme.
To jako proč? Polený žlutý hrách není nutné namáčet. Dáme do vidy a vaříme.
Nejasnost - bod č. 3, cit. "Potom spolu se zakysanou smetanou vmícháme do uvařeného hrachu, z kterého jsme vylovili bobkový list."
Vmícháme co?