Hrachový dál s tofu
Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a smetanou. Při servírování můžeme posypat čerstvou jarní cibulkou.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,32 g |
| Tuky | 37,90 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,19 g |
| Sacharidy | 11,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachový dál s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6pX
Moje poznámka
Hrachový dál s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6pX
Nejnovější recepty
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 8 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 9 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 10 hodinami
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 8 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 10 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 11 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 11 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 11 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 11 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 11 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 11 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 11 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 12 hodinami
Tématické fráze:
hrachový dál,
hrachový dhal,
dál recept,
recept dál,
tofu recepty,
bezmasá jídla recepty,
hrachové kari,
hrachový nákyp,
hrachový koláč,
hrachovka recept,
doba vareni hrach,
doba vaření hrachu,
tofu natural,
bezmase jidlo,
bezmasa,
bezmasá jídla,
hrachova dal,
hrachoý dhal,
hrách příprava,
hrachový palafel
Suroviny:
hrách žlutý,
tofu natural,
smetana zakysaná,
cibule,
olej,
bobkový list,
kmín celý,
saturejka,
koření garam masala,
koření kari,
sůl
Komentáře (9)
Blbist - hrách předem namočíme.
To jako proč? Polený žlutý hrách není nutné namáčet. Dáme do vidy a vaříme.
Nejasnost - bod č. 3, cit. "Potom spolu se zakysanou smetanou vmícháme do uvařeného hrachu, z kterého jsme vylovili bobkový list."
Vmícháme co?