Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachový dál s tofu

Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a smetanou. Při servírování můžeme posypat čerstvou jarní cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klariska Klariska

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 206 kJ /
527 kcal
Bílkoviny33,32 g
Tuky37,90 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy11,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žlutý hrách uvaříme s bobkovým listem, kmínem a saturejkou, solíme až před úplným změknutím. Krok 2: Tofu osmahneme na cibuli a zaprášíme kořením. Krok 3: Potom spolu se zakysanou smetanou vmícháme do uvařeného hrachu, z kterého jsme vyjmuli bobkový list. Krok 4: Krátce povaříme, aby se chutě spojily. Podáváme s chlebem, rýží nebo vařeným bramborem. Na talíři sypeme kolečky jarní cibulky.

TIP: Druhy luštěnin a recepty z nich

Zveřejněno 5. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachový dál s tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6pX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachový dál s tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6pX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pacesko: díky za dotazy. Na obrázku je uvařeno z puleného hráchu, který se namáčet nemusí, ale původně jsem vařila z celého a ten se máčí. Opraveno. Bod 3 následuje po bodu 2, vmícháme tedy tofu osmahnuté na cibuli a zaprášené kořením spolu se zakysanou smetanou do uvařeného hrachu.

Jedna blbost a jedna nejasnost.
Blbist - hrách předem namočíme.
To jako proč? Polený žlutý hrách není nutné namáčet. Dáme do vidy a vaříme.
Nejasnost - bod č. 3, cit. "Potom spolu se zakysanou smetanou vmícháme do uvařeného hrachu, z kterého jsme vylovili bobkový list."
Vmícháme co?

ArmDra: děkuji za hodnocení, jsem ráda, že ti chutnalo :).

Vařila jsem včera a bylo to opravdu vynikající. Neměla jsem masalu, tak jsem nahradila větším množstvím kari. Přítel když to viděl na talíři se mne s nechápavým výrazem otázal: "To jsi tak dlouho vařila míchaná vajíčka?" :D No nedal si vysvětlit, že to nejsou míchaná vejce. Použila jsem ochucené tofu - zeleninové a s řasou (naše nejoblíbenější). Já jsem si opravdu moc a moc pochutnala, bylo to opravdu super, moc děkuji za nápad, zařazuji mezi oblíbené a přepisuji do domácí kuchařky, letící bodík je samozřejmosti :yes:

Dnes jsem dál uvařila s malou obměnou a chutnal mi víc než první verze. Recept jsem upravila :-).

sice jsem nikdy nedělala žlutý hrách, ale líbí se mi varianta na přípravu tofu a pokud použiji čočku, tak se určitě taky nic nestané:yes::yes:;-) posílám boďku;-)

To si ,Klárko, určitě uložím:-))občas vařím ráda,takzvaně zdravě, a žlutý hrách jsem nikdy nedělala:-p:-p

Tématické fráze:
hrachový dál, hrachový dhal, dál recept, recept dál, tofu recepty, bezmasá jídla recepty, hrachové kari, hrachový nákyp, hrachový koláč, hrachovka recept, doba vareni hrach, doba vaření hrachu, tofu natural, bezmase jidlo, bezmasa, bezmasá jídla, hrachova dal, hrachoý dhal, hrách příprava, hrachový palafel

Suroviny:
hrách žlutý, tofu natural, smetana zakysaná, cibule, olej, bobkový list, kmín celý, saturejka, koření garam masala, koření kari, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu