Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny 4 porce

1/2 sáčku sekaného špenátu
vývar z brokolice (cca 1 l)
brokolicový košťál
2 dl mléka
1 menší cibule
lžíce másla
1 - 2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, muškátový oříšek, česnek
kousek hovězí bujónové kostky (stačí 1/4)

Postup přípravy receptu

  1. Uvařili jste brokolici a po krátkém vaření vám zbyl nepříliš výrazný vývar? Nevylévejte ho, ale připravte z něj chutnou polévku. Možností je více, já nabízím špenátovou, na Zelený čtvrtek jak dělanou.

  2. Očistěte košťály z jedné brokolice, zbavte je dřevnatých částí a rozkrojte napůl. Uvařte ve zbylém vývaru do měkka a rozmixujte. Pyré zatím odložte stranou.

  3. Drobně nakrájenou cibulku zpěňte na kousku másla, zasypte moukou a vymíchejte jíšku. Odstavte z vařiče, zalijte studeným mlékem a rozmíchejte na hladký bešamel. Vraťte na oheň a do horkého přidejte povolený špenát a kousek bujónové kostky. Nechce chvilku povařit, pak přidejte brokolicové pyré, nechte znovu přejít varem a dochuťte solí, kořením a samozřejmě česnekem.

  4. Můžete nechat odležet do druhého dne, ale v každém případě si nechte chutnat!

Komentáře k receptu Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice

K receptu nejsou žádné komentáře.