Špenátová očka na špejli

misafikarova Kuchařka: misafikarova

Doba přípravy: cca 1hodina 4 porce Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

4 plátky vepřového masa,
4 plátky eidamu,
4 plátky šunky nebo slaniny,
špenátové listy (čerstvé nebo mražené),
grilovací koření,
olej na smažení,
špejle.
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme a okořeníme. Necháme odležet.

  2. Každý plátek poklademe plátkem sýra, plátkem šunky. Doprostřed plátku naklademe i listy špenátu.

  3. Plátek zarolujeme do závitku a krájíme asi 1 cm široká kolečka. Špenát uprostřed kolečka by měl tvořit dojem očka.

  4. Jednotlivá očka napichujeme na špejli. Na jednu špejli jsem napichovala 4-5 oček (viz foto).

  5. Poté usmažíme špízy na oleji. Hotové očka se podávají s bramborami nebo s rýží.

Poznámka

inspirováno pořadem Prostřeno!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 556 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenátová očka na špejli

Tématické fráze: www prostreno cz recepty špenatova očka recepty očka recepty na grilovaci maso špejle se špenátem palačinky na špejli se špenátem recepty špejli očka recept očka bez masa špenátové palačinky na špejli pripra ociek špenatove ocka veprove maso na spejli recepty na očka vepřové maso ke špenátu veprove recepty špenátové recepty vepřové