Špenátová očka na špejli

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1hodina 13 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1hodina 13 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřového masa,
4 plátky eidamu,
4 plátky šunky nebo slaniny,
špenátové listy (čerstvé nebo mražené),
grilovací koření,
olej na smažení,
špejle.

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme a okořeníme. Necháme odležet.

  2. Každý plátek poklademe plátkem sýra, plátkem šunky. Doprostřed plátku naklademe i listy špenátu.

  3. Plátek zarolujeme do závitku a krájíme asi 1 cm široká kolečka. Špenát uprostřed kolečka by měl tvořit dojem očka.

  4. Jednotlivá očka napichujeme na špejli. Na jednu špejli jsem napichovala 4-5 oček (viz foto).

  5. Poté usmažíme špízy na oleji. Hotové očka se podávají s bramborami nebo s rýží.

Poznámka od kuchařky

inspirováno pořadem Prostřeno!

Komentáře k receptu Špenátová očka na špejli

Tématické fráze: www prostreno cz recepty špenatova očka recepty očka recepty na grilovaci maso špejle se špenátem palačinky na špejli se špenátem recepty špejli očka recept očka bez masa špenátové palačinky na špejli pripra ociek špenatove ocka veprove maso na spejli recepty na očka vepřové maso ke špenátu veprove recepty špenátové recepty vepřové