Dukátové knoflíčky

Ivousek Kuchařka: Ivousek

Cukroví , Pečené 14 názorů

Suroviny

14 dkg čerstvého másla (Hery)
14 dkg převařeného másla
14 dkg cukru
3 žloutky
42 dkg hladké mouky
citrónová kůra
vanilkový cukr
vejce na pomazání
mleté vlašské ořechy na obalení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Utřít máslo do pěny, pak přidat převařené máslo a znovu utřít.

  2. Přidat žloutky, cukr, citr. kůru, vanilkový cukr a nakonec mouku. Dobře prodělat a tvořit malé kuličky, do nich uprostřed udělat důlek (trošku se "rozplácnou"), pomazat vajíčkem, obalit v ořechách.

  3. Upečeme a ještě do horkých důlků dáme marmeládu (pikantnější - nejlepší je rybízová).

Poznámka

Recept mám od kolegyně z práce, která je skvělá kuchařka. :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dukátové knoflíčky

  • Ivousek Ivousek(autor receptu)

    Hanissko, omlouvám se, že jsem dříve neodpověděla:-K Knoflíčky jsou během týdne křehké, ale můžeš si je klidně udělat už teď. :-)

    Odpovědět

  • hanisska hanisska

    musejí se nechat odležet ?? a jak dlouho ??

    Odpovědět

  • Ivousek Ivousek(autor receptu)

    k.radulko, jsem ráda, že se povedly a chutnají :-K SUPER :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Tak jsem upekla, jsou mňamozní, fakt super. Přidala jsem ještě mandle a druhou dávku jsem obalovala v kokosu :yes:

    Odpovědět

  • Ivousek Ivousek(autor receptu)

    Převařené máslo by nemělo být úplně horké, ale teplé už tam dát můžeš. Já nečekám, až vychladne do studena. :-))

    Odpovědět

  • marunda marunda

    to převařené máslo tam mám dát teplé, nebo počkat, až vystydne, asi až vystydne, že? Moc hezké:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já jsem myslím něco takového dělala, ale neobalovala v ořechách. Jen si myslím, že nejdříve udělat kuličku, obalit ve vajíčkiu, v ořechách a pak udělat důlek, že? To by šlo asi lépe;-):yes: Taky bych brala detail;-)

    Odpovědět

  • Ivousek Ivousek(autor receptu)

    Pro Jenny a všechny ostatní: omlouvám se za chybu v textu (vejce):-8

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    velce na pomazání bude nejspíš vejce...;-)
    no jo vánoce za dveřmi...:yes::yes:

    Odpovědět

  • eskargoth eskargoth

    Vypadají nádherně! Vánoce se blíží, takže vyzkouším!!

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    urcite vyzkousim, babicky vedi co je dobre:yes:

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Tak tento recept znám od mé babičky. Je to rodinný recept starý více jak 50 let. V knížce receptů psaných rukou babičky už pomalu není ani vidět. Každé vánoce toto cukroví dělala. Má ho nazvaný Důlkové koláčky a všechny ingredience se shodují. Marmeládu vždy dávala meruňkovou. Babičce by bylo letos 100 let. Vyzkoušejte - jsou výborné.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    ukládám :yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nádherné a vonící Vanocemi., škoda jen, že na fotce není detail knoflíčku, moc se mi totiž líbí:yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: jak utřít máslo dukátové koláčky recepty na cukrovi ze stare knizky jak utrit maslo do peny kvalitni cukrovi vánoční cukroví knoflíčky kokosové knoflíčky recept důlkové koláčky recept recepty na kvalitní cukroví knoflíčky cukroví dukatove kolacky cukrovi jak udelat dobre cervene zeli cukroví knoflíčky stary recept vanoce co udělat z knoflíků dukatova kyticka koláčky staré recepty skořicové knoflíčky recept na knoflíčky cukroví skořicové vánoční cukroví pomazané vajíčkem