

Husarské knoflíčky
Suroviny
- 500 g másla
- 400 g cukru
- 4 vejce
- 500 g mletých lískových oříšků
- 500 g hladké mouky
- citrónová kůra z 1 citronu
- citronová šťáva z 1 citronu
- 1 lžička skořice
- 2 žloutky
- cukr na posypání
- strouhané mandle
- červená zavařenina
Postup přípravy receptu
Máslo a cukr ušleháme do pěny.
Jednotlivě vmícháme vejce a po částech přidáváme oříšky, mouku, citrónovou kůru a šťávu, skořici.
Troubu předehřejeme na 200°C. Na plech rozložíme pečící papír.
Z těsta vytvarujeme malé kuličky a do nich uděláme koncem vařečky důlky. Žloutek rozšleháme a kuličky jím pečlivě potřeme. Povrch posypeme cukrem a mandlemi. Pečeme asi 25 minut. Cukroví necháme vychladnout.
Do důlků dáme zavařeninu a necháme zatuhnout.
Nejlepší marmeláda je pikantní rybízová, ale je možno použít i některou z čokoládových pomazánek (nutelka apod.).
Do marmelády můžeme před ztuhnutím náplně vmáčknout lískový oříšek (nebo jen lentilku, ale také můžeme posypat třeba barevným máčkem. To v případě, jestliže nedáváme mandle.
Z uvedeného množství je hodně knoflíčků, každý si však může upravit dávkování podle toho, kolik chce mít cukroví.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Husarské knoflíčky
K receptu nejsou žádné komentáře.