Grenadír

Jitka a Vlastik Kuchař: Jitka a Vlastik

Bezmasá jídla 23 názorů

Suroviny

Brambory 600 g
2 střední cibule
3 lžíce sádla
2 lžíce červené sladké papriky
sůl
těstoviny 400 g
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody.

  2. Nakrájíme nadrobno cibuli a orestujeme ji na rozpáleném tuku tak, aby zesklovatěla.

  3. Tesně před odstavením ji zaprášíme červenou paprikou.

  4. V dalším hrnci si uvaříme těstoviny.

  5. Hotové brambory a těstoviny spolu s orestovanou cibulí dobře promícháme.

  6. Směs dáme do varné mísy a necháme mírně zapékat v předehřáté troubě asi 15 - 20 minut. Podáváme s kyselými okurkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grenadír

  • BronislavaP BronislavaP

    Skvělé jídlo <3

    Odpovědět

  • vasikpacemaker vasikpacemaker(neregistrovaný)

    jantrnka:jo, jo vylepšení se mi líbí; nahlédnul jsem jenom ze zvedavosti, kolik se sejde GRENADYRMARŠŮ!!!!<3:yes:

    jantrnka:

    Odpovědět

  • jantrnka jantrnka(neregistrovaná)

    V jednej starej slovenskej kuchárke, vyšla tuším hneď po druhej svetovej vojne, sa píše, že by sa to malo robiť zo zemiakov uvarených v šupke, nie z obielených, no ale nech si každý urobí, ako mu to vyhovuje lepšie. Sladká paprika tam patrí, bez nej to nie ono a trochu mletého čierneho korenia tiež. Osmažiť cibuľu, pridať papriku, v tom potom chvíľku posmažiť na kocky nakrájané zemiaky (alebo pretlačené cez mriežku ako na zemiakový šalát), podľa toho na ako mäkko sú zemiaky uvarené, sa časť z nich sama rozpadne na kašu, netreba to dláviť, a až potom zmiešať s cestovinami. Podľa chuti dosoliť a prípadne ešte omastiť. V tom starom recepte je ešte poznámka, že by sa mala odložiť časť vody, v ktorej sa varili fliačky a ňou potom hotový granatír trošku zriediť, aby nebol príliš hustý a tuhý. Vôbec sa toho netreba báť, zemiaky to všetko vpijú do seba a jedlo je šťavnatejšie. A posledná poznámka: "granatírmarš len vtedy je dobrý, keď sa nešetrí masťou" ;-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Děti to milují, známe dlouho, jenom ty brambory rozmačkáme na kaši s opaprikovanou usmaženou cibulkou a až pak do toho zamícháme těstoviny...takhle se to dělá na maďarsko-slovenských hranicích a je to levné a opravdu úžasně vděčné jídlo...vlastně to bylo zbytkové jídlo..tedy buď zbyly brambory a přivařily se těstovniny, nebo obráceně...

    Odpovědět

  • nejvera nejvera

    Toto byla pochoutka mého mládí. Jenom se nedávaly brambory vařit, ale podusily na másle - úžasně to voní...Popráší paprikou, přimíchají vařené široké nudle....mňamka.: :yes:

    Odpovědět

  • cihi.s cihi.s

    dělám stejně jen přidávám restovanou slaninu a nezapékám.posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Inecka Inecka

    :-p Dělávám úplně stejně, ale nezapékám. Děti to maj moc rádi :yes::-)):-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    A já používám i papriku, ta tam asi patří, ale taky nezapékám:-8:yes:...+1

    Odpovědět

  • evik evik(neregistrovaný)

    :-( ja delam granadýrmarš stejne, ale bez červene papriky, už jenom pohled na červenoou barvu me zmrazil, jinak je to jednoducha,výborna a hlavne rychla pochoutka, kdo nezkusí, neuvěří, jo a nezapekam:-O;-)

    Odpovědět

  • Ivikusik Ivikusik(neregistrovaný)

    mne to dnes poradila sesternica, ona to robila synovi, je to vyborne, samu by ma nenapadlo uvarit to i ked to poznam dlho. :) Mnamka!!!:yes:

    Odpovědět

  • pro dedek49: Žádný problém, čím víc hezkých fotek, tím líp. ;-)

    Odpovědět

  • dedek49 dedek49

    :-)Jitko a Vlastíku, Dovolil jsem si přidat jeden talíř:-8Doufám, ze to nevadí:-?

    Odpovědět

  • dedek49 dedek49

    :-pZrovna jsem to uvařil, znám to už dlouho.Já dávam na cibulku i trochu mletého pepře a pálivou papriku a na začátek do cibule kmín.A na půl kila(zásadně)flíčků klidně 1,5 kg brambor.Taky to kydám rovnou na talíř:-D,pak se to ještě dojídá rovnou z hrnce,aby nebylo vidět,kdo kolik užr-:-Dpapal.:yes: Bodík:yes:

    Odpovědět

  • sonca sonca

    :-)dávám plus je to velice dobré :yes:

    Odpovědět

  • Lasix Lasix

    Dávám plusíka... ;-):yes: moc dobré :yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: grenadir mars recept grenadír marš granadyrmars bezmasá jídla recepty bezmasá jídla grenadyr granadir bezmase recepty granadir recept grenadir.sk mail nadair.com loc:cz top recepty.sk slovensky grenadyr granadyrmars recept granadir marš grenadýr recept jídlo granadír granatir mars koktel mail nadir.com loc:cz

Zapomněl/a jsem heslo