Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecké krevety saganaki

Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají. Připravte si je jako předkrm nebo lehký, letní oběd.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

23. 1. 2011 15:15

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 157 kJ / 1 233 kcal
Bílkoviny130,44 g
Tuky50,08 g
Vláknina12,04 g
Cholesterol 835 mg
Sodík 5,11 g
Sůl12,90 g
Sacharidy61,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já používám na zalití vodu z povařených krevet. Kdo nemá rád fetu, může ji vynechat, ale v tavernách se podává s fetou.

Krevety můžeme použít čerstvé, u mražených ale odpadne to čistění.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kamila

23. 1. 2011 15:23

Recept vypadá zajímavě, vítám tu každou "exotiku" ;-) Já osobně (z vlastní zkušenosti) bych raději při čištění rovnou odstranila i hlavičky, nožičky a ocásky, aby pak do omáčky už ubylo opravdu jen maso - myslím jen to, co se dá opravdu jíst. Jinak :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krevety recepty mražené krevety čištění krevet recepty na malé krevety krevety recept mražené krevety recept krevety čerstvé krevety recept na malé krevety malé krevety varime krevety recept krevety krevety mrazené recept na mražené krevety krevety čistění mražené krevety recepty malé krevety recept čerstvé krevety recept recepty krevety jednoduchý recept na krevety

Suroviny: krevety, protlak rajčatový, cibule, česnek, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, sýr feta, olej olivový, voda, petrželka

TopRecepty.cz

Řecké krevety saganaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9k0