

Krůtí maso pečené s rozmarýnem
Suroviny 4 porce
- Krůtí maso(já měla horní stehno)
- 1 cibule
- asi 6 větviček rozmarýnu
- 10 stroužků česneku
- kousek sádla
- sůl
- vepřové kosti z bůčku(nemusí být)
Postup přípravy receptu
Krůtí maso omyjeme, vysušíme a dostatečně osolíme. Stroužky česneku zapícháme do masa a pod kůži. Sádlem si vymažeme pekáček, posypeme nakrájenou cibulí, na ni vložíme maso a vepřové kosti z bůčku, do masa napícháme rozmarýnové větvičky, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby a vodu při vypečení doplňujeme a šťávou poléváme maso. Pečeme 60 až 80 minut, podle velikosti a druhu masa. Šťáva se nechá přírodní vypečená.
Poznámka od kuchařky
Mám krásný rozmarýn a tak bych ho nejraději dávala do všeho. V tomto případě jsem udělala velmi dobře, je to vynikající! Protože mi zbyla z bůčku část, kde jsou kosti, tak jsem je přidala k pečeni, ale není to nutné.
Podávala jsem s bramborovými knedlíky a kapustovým zelím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí maso pečené s rozmarýnem
-
Ajka:Ajko, máš to tam dopsané a na 3.obrázku je ta cibule na dně pekáčku vidět
-
A ta cibule v postupu je kde?
-
to vypadá dobře
-
To vypadá mňamózně
-
Pěkný receptík
krůtí maso máme rádi,tak bych krůtičku se 4 nožkama taky brala
Ukládám a +5bodík posílám
-
Děvčata, já se teď sama sobě tak nasmála
když jsem si představila tu blbost co jsem napsala-krůta s kýtou a ještě k tomu zadní
že bych kupovala nějakou vyšlechtěnou čtyřnožku
, já se asi picnu, ale stane se, asi už jsem zase pekla jiné zvířátko...opraveno a díky za upozornění a za komentáře
-
ved to ani nebolo myslene v zlom,urcite bibinka myslela horne stehno
-
Aaaale, veď je to pekný preklep..
.Bibi to opraví...nebolo by zlé mať moriaka so 4 nohami...
-
nic v zlom bibinka,ale velmi by ma zaujimalo ako vyzera zadna kyta z morky,sorry
-
Skvělé a voňavé
-
Maso na rozmarýnu je parádní bašta, tohle podle tebe, Bibi, rozhodně prubnu.
+
-
Rozmarýn, česnek, krůta....
, ještě že už jsem najedená