Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou

lemarti Kuchařka: lemarti

Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

500 g krůtích prsou
1 lžíce oleje
3 pomeranče
2 mrkve
1 jarní cibulku
1 stroužek česneku
kousek zázvoru
1/2 chilli papričky
50 ml bílého vína
300 ml drůbežího vývaru
300 ml smetany
sůl
pepř
citronová štáva
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 2 pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Z jednoho pomeranče vymačkáme štávu.

  2. Mrkev nastrouháme na hrubo.

  3. Cibulku nakrájíme na slabá kolečka.

  4. Česnek, zázvor a čili papričku nakrájíme na jemno.

  5. Maso na kostičky a dáme na rozpálenou pánev s olejem osmahnout.

  6. Maso vyndáme a na pánev dáme osmahnout mrkev, přidáme česnek, cibulku, papričku a zázvor a společně chvilku vše osmahneme.

  7. Zalijeme vínem a necháme ho vypařit.

  8. Pak přidáme pomerančovou štávu a vývar, necháme trošku podusit, aby nebyla mrkev tak tvrdá.

  9. Zalijeme smetanou a povaříme.

  10. Poté přidáme zpátky maso a prohřejeme. Ke konci přidáme kousky pomeranče prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a citr. štávou. Kdo bude chtít může ještě omáčku trochu zahustit.

Poznámka

Velmi zajímavá chuť, která stojí za vyzkoušení. Já neměla jarní cibulku, tak jsem dala pórek a čili papričku jsem nedávala, dala jsem červenou papriku

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí maso s mrkvovo-pomerančovou omáčkou

Tématické fráze: krůtí maso na pomerančích krutí maso-recepty s omačkou krůtí maso recepty s omáčkou krůtí maso s omáčkou krůtí maso kruti prsa na pomerančích krůtí maso recept kruti maso recepty maso mrkev pomeranč krůtí maso recepty na pomerančích mrkvovo pomerančová polévka krůtí maso recepty . s omáčkou recept na krůtí maso na pomerančích omáčka ke krůtě mrkvovo-pomerančová polévka omacka na kruti maso omacky z krůtího masa krútí s mrkví krůtí maso smrkvi recepty z krůtího masa

Zapomněl/a jsem heslo