Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 772 kJ / 4 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,28 g |
Tuky | 138,33 g |
Vláknina | 35,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 660,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pripravíme si plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky rozmiešame s práškovým cukrom a so štipkou soli. Pridáme olej, mlieko a múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom a všetko spolu poriadne vymiešame. Do zmesi opatrne zapracujeme sneh z bielkov a vzniknuté cesto vylejeme na plech.
Krok 2: Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160-170 °C cca 30 minút.
Krok 3: Po upečení dáme opatrne dole z plechu a necháme vychladnúť.
Krok 4: Počas toho ako nám bude koláč chladnúť uvaríme si jablkovú plnku.
Krok 5: Nadrhnuté jablká dáme dusiť do 200 ml vody. Po 5 minútach pridáme vo vode rozmiešaný zlatý klas (resp. vanilkový puding) aj s cukrom a škoricou a opäť privedieme do varu. Potom znížime teplotu a varíme kým kaša nezačne hustnúť, čo ale netrvá príliš dlho.
Krok 6: Uvarená kaša nemá byť veľmi hustá – aby sa ľahko rozotierala na smotanovú plnku. Keď je kaša hotová necháme ju vychladnúť. Ja som ju dala do vodného kúpeľa, aby to bolo trošku rýchlejšie.
Krok 7: No a pokiaľ kaša chladla, pripravila som smotanovú plnku:
Krok 8: šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom dotuha a následne primiešame opatrne kyslú smotanu. Takéto plnka je kyslejšia a teda ak máte radšej sladšiu pridajte trochu práškového cukru.
Krok 9: Teraz môžeme začať s “vrstvením” plniek. Na vychladnutý koláč dame najskôr smotanovú plnku a dame na 20-30 minút stuhnúť do chladničky. Potom nanesieme plnku jablkovú a opäť dame do chladničky na 20-30 minút. Po stuhnutí môžeme podávať.
Zveřejněno 10. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osvěžující jablkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ovr3
Moje poznámka
Osvěžující jablkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ovr3
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 5 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 7 minutami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 8 minutami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 13 minutami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 50 minutami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 3 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 5 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 5 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 5 hodinami
Tématické fráze:
jablkový zákusek,
zákusek z jablek,
jablkove zakusky,
zákusky z jablek,
osvěžující zákusky,
zákusek s jablky,
nové zákusky recepty.cz,
zakusky s jablky,
zákusek na plech,
jabkový zákusek,
jablečný zákusek,
zákusky na plech,
gurmanka.cz,
recept na jablkový zákusek,
výborný jablkový zákusek,
jablecne zakusky,
zákusek s s jablky,
jablkovy zakusok,
výborné zákusky s jablek,
zakusek s jablek
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
sůl,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
pudink vanilkový,
skořice mletá,
cukr hnědý,
cukr hnědý,
smetana ke šlehání,
smetana kysaná,
cukr vanilkový
Komentáře (6)
vyzerá to bohovsky žravo