Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tibetská kefírová houba

Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 24 min Doba přípravy: 24 min bez doby zraní houbiček

24 min (24 min příprava, bez doby zraní houbiček)

10. 5. 2011 15:24

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie488 kJ / 117 kcal
Bílkoviny8,50 g
Tuky3,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy12,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat

http://www.charliin-koutek.wgz.cz/

Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...

Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:

Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:

1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).

2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.

3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

10. 5. 2011 21:52

Ona fakt funguje aj po vytiahnutí z mrazničky?

Zdenka1

10. 5. 2011 21:25

alena-ks:čistou houbu necháš rozmrazit a potom pokračuješ podle receptu:-)

alena-ks

10. 5. 2011 21:21

Také jsem před nějakou dobou kefírovala. Jakože kefír fakt nemusím, tak tohle mi hrozně chutnalo. Pak jsem ale nějak nestíhala a šoupla houbu do mražáku. Mohla byste mi prosím některá poradit, jak se o houbu mám na začátku starat, když ji vytáhnu z mražáku? Jak dlouho čistit atd. Nebo je lepší sehnat novou čerstvou? :-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

10. 5. 2011 19:22

Nadja: dám vědět, kdy´a jak to půjde, ano a ozvu se a díky a ukládám Tvou nabídku :-K:-K:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 5. 2011 18:39

Nadi-díky za kladné pojetí tohoto"receptu"a hlavně za nabídku,kterou jsi tady připojila:-!:yes:Mě to posílala paní Šárka z Brna z charliinina koutku,po dvou dnech mi zásilka přišla poštou,ale 5 dnů jsem kefír musela vylívat a čistit,byl pořád hořký,takže osobní předání je určitě lepší:yes:Ještě jednou díky za Tvou účast a nabídku:-K:-K:-K

Nadja Nadja

10. 5. 2011 17:43

Myško, mám také nějaké houbičky navíc - kde bydlíš, můžem se sejít, třeba někde v centru. Teď občas jezdím na Zelený pruh.
Napiš na SZ.
Jestli má ještě někdo další zájem, napište.
;-) Další informace na adrese:
http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...

rebeka rebeka

10. 5. 2011 17:34

Anna Kocikova:jako fakt jo:-O:-? to budeš moc hodná:-K:-8:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

10. 5. 2011 17:17

Aničko, taky bych tu houbu brala, moc rada piji kefir , ale mam ti napsat na email??jak dlouho to muže jít? Kč bych Ti poslala i poštovné,.. a mas bodika, jsi velká sikulka, po všech stránkach :-K:-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 5. 2011 17:16

Rebi díky:-KTo je takový recept-nerecept:-*Kdysi jsem si kefírovky objednala přes internet,pořád se množí a množí a já rozdávám a rozdávám;-):-))Do Hradce Ti přivezu:-*:yes:Už beru i Bibince:-))

rebeka rebeka

10. 5. 2011 16:56

:yes:Anni, a kde sháníš ty houbičky:-?:-O já jsem ji kdysi dáávni(těsně po válce:-D:-D) měla,teď ji nemůžu sehnat:-//
ty máš ode mě ovšem další bod,protože tohle je moc dobré a hodně zdravé:-p;-):-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 5. 2011 16:12

Coleta:;-)Opravdu bez"čoko":-*a adresu mi písni na SZ:yes:

Coleta

10. 5. 2011 16:09

Ani a mohu ti poslat do SZ adresu? Ale alespoň čoko by to chtělo, ne;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 5. 2011 16:06

Coletko;-)neprodávám,pošlu zadara:-*:yes:

Coleta

10. 5. 2011 16:02

Aničko, mohla by jsi mi nějaké houbičky poslat? Za kolik je prodáváš?;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 5. 2011 16:00

jirina:Jiřinko zdravím:-Kdala jsem si kalkulátor zásilky a zase tak hrozná položka za poštovné není:-*horší je,jak dlouho by to šlo:-Ohoubička po více jak 2 dnech v sáčku odumře:-SJinak problém nevidím:-K

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba

Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,

TopRecepty.cz

Tibetská kefírová houba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mnL