Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru
Nutriční hodnoty
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat
http://www.charliin-koutek.wgz.cz/
Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:
Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:
1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).
2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.
3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 5. 2011 21:52
Ona fakt funguje aj po vytiahnutí z mrazničky?
10. 5. 2011 21:25
alena-ks:čistou houbu necháš rozmrazit a potom pokračuješ podle receptu
10. 5. 2011 21:21
Také jsem před nějakou dobou kefírovala. Jakože kefír fakt nemusím, tak tohle mi hrozně chutnalo. Pak jsem ale nějak nestíhala a šoupla houbu do mražáku. Mohla byste mi prosím některá poradit, jak se o houbu mám na začátku starat, když ji vytáhnu z mražáku? Jak dlouho čistit atd. Nebo je lepší sehnat novou čerstvou?
10. 5. 2011 19:22
Nadja: dám vědět, kdy´a jak to půjde, ano a ozvu se a díky a ukládám Tvou nabídku
10. 5. 2011 18:39
Nadi-díky za kladné pojetí tohoto"receptu"a hlavně za nabídku,kterou jsi tady připojilaMě to posílala paní Šárka z Brna z charliinina koutku,po dvou dnech mi zásilka přišla poštou,ale 5 dnů jsem kefír musela vylívat a čistit,byl pořád hořký,takže osobní předání je určitě lepšíJeště jednou díky za Tvou účast a nabídku
10. 5. 2011 17:43
Myško, mám také nějaké houbičky navíc - kde bydlíš, můžem se sejít, třeba někde v centru. Teď občas jezdím na Zelený pruh.
Napiš na SZ.
Jestli má ještě někdo další zájem, napište.
Další informace na adrese:
http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
Napiš na SZ.
Jestli má ještě někdo další zájem, napište.
Další informace na adrese:
http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
10. 5. 2011 17:34
Anna Kocikova:jako fakt jo to budeš moc hodná
10. 5. 2011 17:17
Aničko, taky bych tu houbu brala, moc rada piji kefir , ale mam ti napsat na email??jak dlouho to muže jít? Kč bych Ti poslala i poštovné,.. a mas bodika, jsi velká sikulka, po všech stránkach
10. 5. 2011 17:16
Rebi díkyTo je takový recept-nereceptKdysi jsem si kefírovky objednala přes internet,pořád se množí a množí a já rozdávám a rozdávámDo Hradce Ti přivezuUž beru i Bibince
10. 5. 2011 16:56
Anni, a kde sháníš ty houbičky já jsem ji kdysi dáávni(těsně po válce) měla,teď ji nemůžu sehnat
ty máš ode mě ovšem další bod,protože tohle je moc dobré a hodně zdravé
ty máš ode mě ovšem další bod,protože tohle je moc dobré a hodně zdravé
10. 5. 2011 16:12
Coleta:Opravdu bez"čoko"a adresu mi písni na SZ
10. 5. 2011 16:09
Ani a mohu ti poslat do SZ adresu? Ale alespoň čoko by to chtělo, ne
10. 5. 2011 16:06
Coletkoneprodávám,pošlu zadara
10. 5. 2011 16:02
Aničko, mohla by jsi mi nějaké houbičky poslat? Za kolik je prodáváš?
10. 5. 2011 16:00
jirina:Jiřinko zdravímdala jsem si kalkulátor zásilky a zase tak hrozná položka za poštovné neníhorší je,jak dlouho by to šlohoubička po více jak 2 dnech v sáčku odumřeJinak problém nevidím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 2 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 4 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 4 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 7 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 8 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 8 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Jak na dokonalou domácí vánočku? Máme pro vás rady a tipy od Josefa Maršálka
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami
Další recepty
Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba
Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
107 názorů