Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček.
Suroviny pro 1 dávka
z jedné lžíce houbiček je 250 ml kefíru
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 488 kJ / 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,50 g |
| Tuky | 3,75 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kefírové houbičky dáme do nádoby, zalijeme studeným mlékem a necháme přes noc na kuchyňské lince zrát.
Krok 2: Druhý den hotový kefír plastovou lžící promícháme a přecedíme. Houbičky nemusíme každý den proplachovat, vložíme je zpět do sklenice, zase zalijeme mlékem a tento postup každý den opakujeme.
Krok 3: Houbičky časem, asi tak za 14 dnů, nabudou - musíme mléka dát o dávku víc, jinak je kefír hodně kyselý.
Krok 4: Pokud nebudeme stíhat konzumovat, můžeme houbičky zalít mlékem a dát zrát do ledničky. Chladem se proces zpomalí a přecedit můžeme i za 2 dny. Nebo je možné houbičky propláchnout studenou vodou, zalít je zase studenou a nechat v lednici 3-4 dny "vyhladovět".
Zveřejněno 10. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
Moje poznámka
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 18 minutami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 14 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 21 minutami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 22 minutami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 55 minutami
Tvarohové lívance
boomgo před 1 hodinou
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 2 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 15 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 15 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 16 hodinami
Tématické fráze:
tibecká houba,
tibetská houbička,
tibetské houbičky,
houba do mléka,
kefírové houbičky,
tybecka houba,
kefirova houbicka,
tibecká houba na zdraví,
kefírové houbičky prodej,
jak uchovat tibetskou houbu,
houbičky do mléka,
houba v mléce,
tibecké krystaly,
tibecke houbičky,
tibecka houba do mleka,
tibecká houba-recepty,
tibeckahouba,
kefirove mleko,
tvaroh z kefiru,
tybetska houba
Suroviny:
houba kefírová tibetská,
mléko
Komentáře (109)
rád bych nabídl zdarma nebo za poštovné tibetskou kefírovou houbu.
Osobní převzetí zdarma v Praze Háje Mirošovská.
Nebo zašlu poštou za poštovné.
Kontakt daft.ryba@seznam.cz
S pozdravem David
můžete mi napsat na email: jasinkocin@seznam.cz
Výborná na posílení imunity celého těla.
Posílám mladé,zdravé houbičkypěstované ve farmářském mléce.
Brno osobně,jinak na dobírku
V případě zájmu pište na e-mail radomira.r@seznam.cz
Houby mám namnožené,mohu poslat.Radomíra
Výborná na posílení imunity celého těla.
Posílám mladé,zdravé houbičky.
V případě zájmu pište na e-mail radomira.r@seznam.cz
jsem z Chomutova a měla bych velký zájem o houbičku. Je Vaše nabídka ještě aktuální? Moc Vám děkuji za odpověď
Verča
coccinell.a@seznam.cz
(Andrea.Peldova@seznam.cz)
B.P.:
B.P.:
B.P.:
charvatjana@seznam.cz
bg.jhanusova@yahoo.com
Mě bohužel houbička po letech uhynula a nemohu zájemcům vyhovět.
coccinell.a@seznam.cz
Jééé odkapání, prommiň už to došlo
U nás výroba sýra neuspěla pro nedostatek místa a hodně zvídavé kočky,které ničemu nedají pokoj
http://www.toprecepty.cz/recept/23380-domaci-syr-z...
Podívej se na poslední fotku,tam je vyfoceno v cedníku a druhý den,jak vypadá po odkapání.
Ještě k tomu provaření-čím dýl se kefír vaří,tak pak je tvrdší a drobivější.
gaby.simon@seznam.cz
Děkuji
Houba se mi množí rychleji něž stačím rozdat.
Brandýs nad Labem,Praha 9.
janacek.r@seznam cz
tak to bych také ráda vyzkoušela tak až budete míti houbu tak se hlásím.
Napiš na SZ.
Jestli má ještě někdo další zájem, napište.
http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
ty máš ode mě ovšem další bod,protože tohle je moc dobré a hodně zdravé
K receptu nejsou žádné komentáře.