Marcipánová vosička - fotopostup
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
marcipán na sobě dobře drží, pokud pracujete s čerstvým...pokud trochu při tvarování zaschne, stačí lehce mokrým prstem zvlhčit (příp. se používá akohol, který vyprchá a zůstane jen vlhkost a trochu vůně).
vosička byla použita na ozdobu dortu http://www.toprecepty.cz/recept/15897-vosi-dort-s-...
marcipán si dělám falešný: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...
potravinářské barvy stačí levné práškové, např. v TETA drogerii je dostatek odstínů a stojí cca 6Kč/sáček - prášek ani nezvlhčuji, jen nasypu na marcipán a hnětu a hnětu - prášek je jemný a vlhkostí marcipánu se rozpustí dobře i bez vody
kdo chce, lze objednat přes eshopy gelové barvy, které se dávkují po trošce párátkem
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 6. 2011 08:40
To je tak úžasně toztomilý, že si to musím dát do oblíbených
27. 6. 2011 09:34
Isi tak to si ukládám jistě se bude hodit+
26. 6. 2011 22:35
Tak tohle s mýma"pacinkama volšovýma"nikdy dělat nebuduale postup je to parádníukládám a přepošlu dál+12
26. 6. 2011 20:40
Bezvadný postup, děkuji+
26. 6. 2011 20:35
děkuji, budu ráda, když fotopostup někomu pomůže
byl to nápad Cathleen, která mě u dortu Kajakáře žádala, abych dávala i fotopostupy na všelijaké ty opičárny na dorty, tak já se zkusím ty moje pokusy fotit v průběhu matlání a podělit se o ně občas to bývá jedna velká neznámá a já sama do posledního okamžiku netuším, co z toho nakonec vyleze a zda bude výsledek alespoň trochu odpovídat představě
byl to nápad Cathleen, která mě u dortu Kajakáře žádala, abych dávala i fotopostupy na všelijaké ty opičárny na dorty, tak já se zkusím ty moje pokusy fotit v průběhu matlání a podělit se o ně občas to bývá jedna velká neznámá a já sama do posledního okamžiku netuším, co z toho nakonec vyleze a zda bude výsledek alespoň trochu odpovídat představě
26. 6. 2011 20:28
26. 6. 2011 20:26
Ta je roztomilá... Pořád říkám, že jsi šikulka.
26. 6. 2011 19:59
super
26. 6. 2011 19:53
26. 6. 2011 18:52
Ivčo pěkně popsané a super nafocené
26. 6. 2011 17:34
Isi a víš, že ta vosičkaq je úžasně roztomilá-velmi dobrá práce, ta zase přijde na nějaký dort Dávám 5.bod
26. 6. 2011 17:01
Isi, hurá - a založ si extra kategorii - Fotopostup s návodem pro méně chápavé a hlavně nešikovné na zdobící techniku , budu vděčně mezi prvníma
26. 6. 2011 16:32
tak to jsem ráda, že se postup třeba někomu hodí ...já to tedy budu průběžně fotit a budu vkládat nenapadlo mě, že by to mohlo někoho až tak zajímat, ale opravdu ráda pomůžu a poradím, když budu umět...však já to taky plácám, jak to jde...a občas nejde
26. 6. 2011 16:29
Vidíš, můžeš si za každého zájemce o tyhle fotopostupy začít dělat čárky
26. 6. 2011 16:25
Isindy, jako vždy dokonalost sama (jinak to asi neumíte ), takových postupů bych tady uvítala víc, na víc figurek a výtvorů....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 1 hodinou
Kefírová rychlovka
Přidáno před 12 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 15 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 17 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Zlatka75 uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 9 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 10 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 11 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 11 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Správné marinování pomůže grilovanému masu ke křehkosti a lepší chuti. Poradíme, jak a čím lze marinovat
Margotková kolečka: Výtečné slepované cukroví úchvatně voní kokosem a čokoládou
Další recepty
Tématické fráze: zvířátka z marcipánu postup marcipánová zvířátka zvířátka z marcipánu marcipánové zvířátka postup marcipánové zvířátka marcipánová zvířátka postup dort vosa figurky na dort - fotopostup dorty s fotopostupy marcipánová zvířátka na dort postupy na zvířátka z marcipánu postup na marcipánové figurky fotopostupy na dorty bagr z marcipánu postup na miminko z marcipánu fotopostup na marcipánové růžičky marcipánové květiny fotopostup na dort postupy na figurky z marcipánu postup na zvíratka z marcipanu
Suroviny: marcipánová modelovací hmota, potravinářské barvivo
Marcipánová vosička - fotopostup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LA04
17 názorů