Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uhlířina

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

24. 8. 2011 16:16

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie797 kJ / 190 kcal
Bílkoviny4,98 g
Tuky0,37 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy38,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ty fotky nejsou me nekdo mi je tam pridal ...!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

beruna1

2. 3. 2019 15:00

Chose: Cibulku ještě zapráším sladkou paprikou MŃAMKA dělala moje babička;-)

Chose

11. 8. 2016 16:58

Taky ji dělám s těstovinama, ještě se mrcasit s nokama :-D jen cibulku smažim na sádle a ne na oleji, má to lepší chuť. A někdy taky přidám k té cibulce slaninku. ;-)

Vladimír

28. 4. 2014 15:45

uhlířina s těstovinou je hodně ošvindlovaná. Klasická uhlířina jsou brambory s noky, buď omaštěné nebo s osmaženou slaninou. tak to aspoň dělaly moje babičky na plzeňsku.

Fanda

27. 3. 2013 00:45

Nice jídlo.Už dostávam chutě. :):yes:Nice jídlo.Už dostávam chutě. :)

teufel teufel

13. 2. 2013 15:59

spagetka:

spagetka:

Je to nesmysl, protože uhlířina jsou odjakživa brambory s noky.

mary58

9. 1. 2013 08:05

srettka: Přesně tak, nenapsala bych to lépe.Veronika dala teprve první recept, k tomu cizí fotografii -ta snad odpovídala přesně do detailu?- a pak se rozčiluje, že si "tejaja dovolila" :-//. Přitom všechny její výtky byly neoprávněné a ani se neomluvila:-S. Proč tedy nedodá své bezpochyby luxusní fotečky a zavře nám ústa - nebo je otevřeme úžasem? Když umí kopírovat, musí umět použít svoje:-!Většina z nás je ráda, když se náš recept "ujme", příp. si někdo další dá práci a přidá k němu vlastní fotky. Nechápu takovou arogantní :-//reakci.

spagetka spagetka

16. 12. 2012 17:41

Barča: nesmysl to není, protože každý to zná pod tímhle názvem dle svého kraje a rodiny. Navíc Uhlířina nebo i grenadýr je víceméně využití zbytků v kuchyni a ne že děláš ještě něco extra.

Barča

16. 12. 2012 17:11

Tedy to je nesmysl. Uhlířina se dělá docela jinak. Oloupou se brambory a dají se vařit. Mouka se smíchá s vajíčkem, příp. trochou vody a rozmíchá se to. Potom se namočenou lžičkou vykrajují noky a dávají k bramborám. Když je to všechno uvařeno, slije se voda a zamíchá se to. Podává se s osmaženou cibulkou nebo jenom omaštěné.

srettka

24. 9. 2011 08:52

tedy nic proti,ale byt pobourena tim,ze nekdo recept vyzkousel a vyfotil,to je na povazenou. nikde prece neni psano, ze recept musi byt do detailu dodrzen. ja dokonce skoro kazdy recept,co tu vyzkousim, tak si jeste trochu poupravim k obrazu svemu. pokud mas neco proti hlavni fotce,neni nic jednodusiho,nez recept spachat,nafotit a dat do hlavni pozice svou odpovidajici fotografii,tim se fotky druhych posunou za ne. ale fotky a komenty druhych tu jsou pro ostatni jako dukaz toho,ze recept je dobry a vyzkouseny;-)
co se samotneho receptu tyce,mam jej radeji ako originalni uhlirinu s nokama a nebo aspon s domacima testovinama.
p.s.pro me je pocta a radost,kdyz muj recept nekdo zkusi,uvari,dokonce nafoti a jeste treba pochvali. o tom to prece cele je;-)

maiva maiva

23. 9. 2011 19:17

Veroniko,recept je známý,ale zaráží mně "toho půl pytle":-//.Snad by bylo vhodné opravit na sáček nebo váhu apod.
Rozvařeného tam také nevidím nic,mimo jiné tejaja je velmi dobrá kuchařka,od které by jsi si mohla učit;-)

tejaja tejaja

23. 9. 2011 18:13

Veronika Kornova: ak myslíš to svetlé vpravo, tak to sú kúsky slaniny, ak myslíš to tmavé vľavo, tak to je vzor na tanieri. Ale párok tam žiadny nie je .

spagetka spagetka

23. 9. 2011 18:01

Veronika Kornova:ty tmavé dva kousky nahoře, když se podíváš pořádně, je ozdoba na talíři, součást vypáleného talíře.
Jak si představuješ šťouchané brambory? na těstovinách také nevidím nic rozvařeného :-O:-O:-O a pokud chceš dát lepší foto, dej, ale ne cizí.

chevy

23. 9. 2011 17:49

Ty joo,:-O ona šlohne a zkopíruje fotku:-! a ještě má tu drzost si otevřít svá ústa, když to někdo vyzkouší:-?:-?:-!:no:
No raději slova šetřím:-!:-((:no: Přidala jen foto, tím myslím Tejaju:-!

Eliza Eliza

23. 9. 2011 17:44

Tak to by mě nenapadlo, že když v dobré víře přidáme receptu vlastní fotografii, vystavujeme se riziku, že nás autor sprdne...:-( Asi nové zvyklosti zde...:-// Mně se ty fotografie líbí, narozdíl od receptu.

Veronika Kornova

23. 9. 2011 17:35

tejaja: Vymaz mi ty fotky a je to :-O Ty testoviny jsou rozvareny a ty brambory na obrazku nejsou vubec stouchany,ani trosku. To by mne teda zajimalo co jsem ti spatneho napsala ze se chovam neslusne :-O A co to na tom taliri je mysim teda na to jidle takove ty 2 kousky nahore.:-O

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: uhlířina se zelim recept uhlířina kluci v akci jídlo uhlířina uhlířina se zelím - recept jak se dela uhlirina uhlířina s noky halušky se zelím a uzeným kluci v akci noky do uhliřiny jak se vaří uhlířina uhlířovina uhlířina jídlo uhlířina s cibulkou noky na uhlířinu ulířina uhlířina noky uhířina uhlřina uhlířina se zelím recepty-uhlířina uhlířina s těstovinami

Suroviny: brambory, těstoviny, cibule, olej, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Uhlířina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VJR