Uhlířina
Uhlířina je skromné jídlo z brambor a těstovin. Společně s dozlatova osmaženou cibulkou se jedná o chutný pokrm, který je navíc snadný na přípravu a skutečně zasytí i větší množství hladových strávníků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 797 kJ / 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,98 g |
Tuky | 0,37 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit.
Krok 2: Kolínka uvaříme tak, aby byla uvařená zároveň s bramborami. Hotové brambory lehce rozšťoucháme vidličkou a přidáme uvařená kolínka.
Krok 3: Mezitím osmažíme na oleji nadrobno pokrájenou cibulku do zlatova. Cibulku i s olejem přisypeme k bramborám a těstovinám. Promícháme.
Krok 4: Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Zveřejněno 24. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uhlířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VJR
Moje poznámka
Uhlířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VJR
Nejnovější recepty
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno před 14 hodinami
Kančí nudličky
Přidáno před 15 hodinami
Nakládaný křen
Přidáno před 20 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno před 21 hodinami
Jablečná přesnídávka
Přidáno 12. 9. 2025 08:00:03
Filé s kapary
Přidáno 11. 9. 2025 20:45:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Cecilka21 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
Ellen1 před 1 hodinou
Koprová omáčka
albatevi před 1 hodinou
Brambory zapečené s nivou a porkem
bohdana před 1 hodinou
Polévka z uzeného vývaru s mrkví a brokolicí a smaženicí
trdlo před 1 hodinou
Kulajda z naložených a sušených hub
albatevi před 1 hodinou
Moučník s tvarohem a jahodou
Kakoska před 2 hodinami
Trochu zdravější tvarohový koláč
Janicee před 2 hodinami
Helenské rohlíky
Fitulka před 2 hodinami
Pečené maso
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Tématické fráze:
uhlířina se zelim recept,
uhlířina kluci v akci,
jídlo uhlířina,
uhlířina se zelím - recept,
jak se dela uhlirina,
uhlířina s noky,
halušky se zelím a uzeným kluci v akci,
noky do uhliřiny,
jak se vaří uhlířina,
uhlířovina,
uhlířina jídlo,
uhlířina s cibulkou,
noky na uhlířinu,
ulířina,
uhlířina noky,
uhířina,
uhlřina,
uhlířina se zelím,
recepty-uhlířina,
uhlířina s těstovinami
Suroviny:
brambory,
těstoviny,
cibule,
olej,
pepř,
sůl
Komentáře (44)
spagetka:
Je to nesmysl, protože uhlířina jsou odjakživa brambory s noky.
co se samotneho receptu tyce,mam jej radeji ako originalni uhlirinu s nokama a nebo aspon s domacima testovinama.
p.s.pro me je pocta a radost,kdyz muj recept nekdo zkusi,uvari,dokonce nafoti a jeste treba pochvali. o tom to prece cele je
Rozvařeného tam také nevidím nic,mimo jiné tejaja je velmi dobrá kuchařka,od které by jsi si mohla učit
Jak si představuješ šťouchané brambory? na těstovinách také nevidím nic rozvařeného
No raději slova šetřím
V recepte je napísané "trochu" rozšťouchejte, čo nechápem tak, že mám urobiť kašu.
A tmavo opraženú cibuľu nemáme radi, všade dávam svetlo opraženú, lenže to myslím, že nemení recept. Môžem ťa ubezpečiť, že ak robím cudzí recept, kupujem aj drahé a nie bežne užívané pochutiny a koreniny. Takže zemiaky a cestoviny mi problém nerobia.
A hlavne !!!! Slušné jednanie s ľuďmi je základom dobrého charakteru každého z nás.