Lehké jako dech

Betina Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 10 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

600 g vypeckovaných švestek (mražených)
250 g polohrubé mouky
250 g uvařených oloupaných brambor
Nyní v akci
150 g moučkového cukru
Nyní v akci
4 lžíce marmelády (kdo jak má rád)
60 g tuku
1 vejce
skořice
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
rozpuštěný tuk
hrubá mouka na plech
Žmolenka:
70 g polohrubé mouky
50 g másla
60 g moučkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme se žloutkem a 100 g cukru, vmícháme prolisované brambory a mouku s práškem do pečiva.

  2. Bílek se solí ušleháme do sněhu, do kterého přidáme zbylý cukr. Sníh po částech vmícháme do těsta.

  3. Do vymazaného plechu rozprostřeme těsto, potřeme marmeládou, pokladame půlkami švestek řezem vzhůru, posypeme skořicí.

  4. Posypeme žmolenkou. Žmolenka:Z mouky,másla a cukru promnutím připravíme žmolenku.

  5. Pečeme při 175°C přibližně 35 minut, až jsou okraje zlatavé.

Poznámka

Aby těsto bylo opravdu nadýchané, přidávejte do něj vždy prosátou mouku, která je bohatší o vzduch.

Je nadýchaný a moc dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lehké jako dech

  • Jana Mlčáková Jana Mlčáková(neregistrovaný)

    Já mám vykoušené, a to bezkonkurenčně, na kynuté těsto vrstvu tvarohu ( vaničkový - je řidší), s cukrem a žloutkém do tenké vrstvy rozmazat stěrkou a na to ovoce a drobenku. Je to mňamka :-))Jana

    Odpovědět

  • Petra M. Petra M.(neregistrovaný)

    Tak včera jsem dělala s boruvkami, úplně stejný postup ,jen jsem nedalal skořici, také vynikající :-8

    Odpovědět

  • Petra M. Petra M.(neregistrovaný)

    Dnes jsem pekla,je opravdu výborná, dala jsem jen 120g cukru a pekla jsem necelou hodinu,dávala jsem mražené švestky, tak mi pustily hodně šťávy. Těsto jsem dopracovala rukama, i na plech jsem ho jimi namačkala, teď už chápu,že šlo tak pěkně natřít marmeládou :-) - je tužší. No ale ta chuť po upečení - vynikající. Takovéto jsem dělala poprvé. Tato buchta nyní jednoznačně vede:yes: je krásně vláčná, žádném suchouš :-D - díky za recept.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • jitush jitush(neregistrovaný)

    Je naprosto skvělý,opravdu nadýchaný a křehký.Celé rodině moc chutnal:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Jů, tohle na mě kouká z náhodných... a mě se to moc líbí. Receptík už je v oblíbených, teď už jen počkám až začnou dozrávat švestičky. Bodík je jasný už teď.

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Moc zajimave ty brambory do testa. Vyzkousim.:yes:5:yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    :-O Ještě nikdy jsem nedělala koláč do kterého se dávají prolisované brambory. Proto tuhle buchtu - bublaninu musím vyzkoušet. Na fotkách vypadá doopravdy nadýchaně. :yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    výýýborně, už vím co bude zítra ke kávičce, když nesežerou ty moje kobylky dřív jak vyndám foťák tak vložím fotečku:yes::-D

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Beti:-K švestky:-p, tak ty u nás nikdy nezklamou:yes:1.bodík už tam je;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo