Pikantní bůček pečený nad brambory
Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami, který potěší každého mužského člena vaší rodiny. Velká výhoda dnešního receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a výborný oběd včetně přílohy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 056 kJ / 4 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,79 g |
Tuky | 304,62 g |
Vláknina | 29,74 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 209,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace ze starého vydání časopisu Albert (asi)
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2018 12:30
Palecek: To jsem ráda, že se recept osvědčil A díky za ostatní za radu s mřížkou, já teda žádnou v MW nemám, ale někdo třeba ano.
13. 3. 2018 20:37
receptík jsem už několikrát dělal a opravdu výborná záležitost.. Já používám mřížku z mikrovlné trouby a je postačující..
26. 2. 2018 21:49
Petra Benesova: Petruš, to je mřížka z nerez hlubokého pekáče. Používá se třeba pod kachnu
26. 2. 2018 16:59
To je překrásný jídlo. Tu mřížku máte originál k troubě nebo se dá někde koupit? Určitě bych využila
23. 8. 2017 16:37
Palecek: Super, mám radost. Díky za zprávu
23. 8. 2017 16:31
Opravdu vynikající moc jsem si pochutnal
26. 12. 2016 15:33
HRUSTICKA: Díky za vyzkoušení a zprávu. Já naopak rozmarýn miluji, hlavně k drůbeži
26. 12. 2016 14:21
MŇAAAAM Trochu jsem pochybovala než jsem vyzkoušela,ale výsledek předčil očekávání.
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn
29. 10. 2016 10:24
Neviem si predstaviť piecť zemiaky 3-hodiny.Ale vyzerá to veľmi dobre a lákavo.
17. 10. 2016 22:04
Je to chutné, taková klasika kde je asi 300 možností a každému to chutná trochu jinak...nic světoborného na zaplácnutí žaludku
14. 1. 2016 11:59
babi: nalim: nemyslím si že se chybička vloudila, správně bez kůže, ale nařezáno na straně kde byla kůže .... autorka má ode mě 1* je to super
15. 11. 2015 22:36
nalim: jasně tam patřilo bůček bez kostí = chybička se vloudila... (nebo teď se říká komunikační šum)
6. 11. 2015 20:05
Super jedlo. trocha som to ale upravil. Tymián mi nechutí, tak som ho tam nedal. Zemiačiky som nakrájal maličké v šupke na štvrtky, a bôčik som nakrájal na plátky (máme ho radi hodne vypečený) a každý som osolil, okorenil a natrel zmesou na potretie a položil na zemiaky. A po otočení plátkov som ich natrel aj z druhej strany. Vývaru som dal trocha menej. Pečie sa to kratší čas, asi za 1,5 hodiny to bolo hotové. Pridávam bodík.
3. 11. 2015 20:52
Tu vůni bych taky mohl cítit,ale ráději uvidím tu nařezanou kůžičku na kostičky a pěkne vypečenou na bůčku bez kůže...
3. 12. 2011 11:15
sliwowitz:Brambory vypadají tak, jak jsou vyfocené na obrázku. Při pečení pouze na 170C jsou po této době akorát. Nebojte se vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 14 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 4 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 6 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 7 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 7 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 8 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 9 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 10 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 10 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 10 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Bůček s kůží i bez kůže: Jak jej správně nakrájet, aby se nám při pečení kůžička pěkně propekla?
Čím naplnit piknikový koš. Vše lze připravit předem a na místě jen naservírovat, abychom si pobyt venku co nejlépe užili
Další recepty
Tématické fráze: pečený bůček s bramborem pikantni peceny veprovy bucek pečený bůček na medu pečený bůček s brambory pomalu peceny bucek pečený bůček na bramborach bucek s bramborem bucek na bramborach pečeny buček pečený buček top recept bůček s brambory pečený bůček s králíkem buček na medu pikantní vepřový bůček vepřový bůček pečený pikantni peceny bucek nad brambory pikantní bůček studený pečený bůček bůček pečený s brambory bůček pečený
Suroviny: bůček, tymián čerstvý, rozmarýn čerstvý, pepř mletý, sůl, med, hořčice dijonská, omáčka sojová, chilli, brambory, cibule, česnek, bobkový list, tymián, rozmarýn, pepř mletý, sůl, vývar drůbeží
Pikantní bůček pečený nad brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkRk
45 názorů