Suroviny
Porce: 8-9
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 882 kJ / 2 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,45 g |
Tuky | 49,75 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 353,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu (Dort, Koláč, Rychlý) asi 5-7 minut jen umíchat, pak program stopneme a omládek necháme v zavřené pekárně 45 minut kynout.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin a stejným programem, opět bez předehřevu, necháme umíchat těsto. Program stopneme a těsto necháme v zavřené pekárně asi hodinu vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8-9 dílků, z každého uděláme bulku a před dalším tvarováním necháme 10 mint odpočinout - s těstem se pak mnohem lépe pracuje, je poddajnější.
Krok 4: Můžeme udělat rohlíky (jako na fotce) nebo jakékoliv jiné tvary - bulky, bagety, uzlíky.
Krok 5: Vytvarované pečivo necháme asi 45 minut kynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme vejcem, sypneme kmínem - to pro vůni a vložíme upéct do vyhřáté trouby (220°C/15-17 minut, každá trouba peče jinak).
Krok 6: Pečivo je možné potřít třeba jen vodou, kmín na něm bude ale málo držet. Jsou nadýchané, lehounké, voňavé a díky tomu, že nejsou jen z hladké mouky, i sytivější než bílé rohlíky.....
Zveřejněno 6. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničné rohlíky (pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOpv
Moje poznámka
Pšeničné rohlíky (pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOpv
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
rohlíky z prášku do pečiva,
rohlíky recept,
domácí rohlíky s práškem do pečiva,
domácí rohlíky od hrušky,
recept na bílé pečivo,
domácí bílé pečivo,
recept rohlíky,
wwwhruska.cz,
domácí rohlíky z prášku do pečiva,
recept na rohlíky,
bílé pečivo recepty,
domaci rohlik s praskem do peciva,
hruška peče rohlíky,
bile pecivo recept,
domácí bílé rohlíky,
domácí pečivo hruška,
rohliky z prasku,
rohlík recept,
domaci pecivo od hrusky,
rohlíky z prášku do pečiva
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
sladěnka
Komentáře (25)
Pak propracuješ, rozdělíš na dílky a ...dál podle receptu
ivčo. co k tomu dodat. takže i tento rok je moje předsevzetí, že zhubnu, v čudu. o víkendu do nich půjdu.
Mívám v kuchyni chladněji a tak když chci, aby mi těsto kynulo v teple, zapnu po jeho umíchání na 1-2 minuty program Pečení