Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio s lanýžovým olejem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 564 kJ /
374 kcal
Bílkoviny53,60 g
Tuky17,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy0,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špalíček hovězího masa dáme předem alespoň na půl hodiny do mrazáku a pak nakrájíme na co nejtenčí plátky. Maso rozprostřeme v tenké vrstvě na 2 velké talíře. Krok 2: Každou porci lehce posypeme kořením na steak, solí a čerstvě mletým pepřem. Přidáme nastrouhaný parmazán a nakrájená sušená rajčata. Poházíme rukolou a pokapeme lanýžovým olejem a limetovou šťávou. Podáváme s rozpečenou bagetou.

Zveřejněno 7. 8. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Koupím u řezníka hezký špalík cca 600 g pěkného hovězího. Rozdělím podélně na 2 části a dám do mrazáku. Z jedné části po 30-40 minutách nakrájím tenoučké plátky na carpaccio a další část nechám v zipsáčku v mrazáku a používám pro přípravu Pho Bo polévky. Skvěle se krájí úplně průsvitné plátky sekáčkem na maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio s lanýžovým olejem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OKWN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio s lanýžovým olejem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OKWN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Eja57: OK :-K

Marie Svarcova: já neříkám přeci, že je na té směsi - zejména té od Botanico - něco špatného, je určena na zejména minutkové a jiné TEPELNÉ úpravy masa a složení je:yes:
Jsem se jenom podivila, že ke kombinaci maso + rukola + parmezán + sušená rajčata + citron, sůl, pepř, je potřeba COKOLI k dosažení "skvělé chuti" - ono to totiž bude skvělé jen tak
:-K

casino: moc děkuji :-K nevidím na té mé směsi nic špatného, je přímo určená k takové úpravě masa a mám ji ráda (používám Botanico) ale je každého věc co použije :-)<3:-K hezký den

Marie Svarcova:
No, teď už to patrně otevřít lze, že :-)
https://search.seznam.cz/?q=steakov%C3%A9+ko%C5%99...

pozorovatel: nejde to otevřít tak nevím co je tu psáno,možná to koření není úplně zdravé ale ta špetka rozhodně nikomu neublíží, nejí to nikdo stále a dodá to skvělou chut, pokud to někomu vadí může dát jen sůl a pepř :-K hezký den

Eja57: nemusíte si ho tam dávat, stačí sůl a pepř ale my ho máme rádi :-K hezký den

pozorovatel: já VÍM, co je steakové koření - ale přijde mi :-( ho přidávat do tohoto receptu...

Steakové koření:-?:-?:-? ;-(

Tématické fráze:
carpaccio recept, olivový olej s lanýži recept

Suroviny:
hovězí zadní, parmazán, rajče sušené v oleji, rukola, olivový olej s lanýži, koření steakové, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu