Trochu jiná mousaka

ivule60 Kuchařka: ivule60

Doba přípravy: 1,5 h Mleté maso 4 názory

Suroviny

brambory oloupané a nakrájené na 1 cm silná kolečka
mleté maso
mražená zelenina
pórek
cibule
rajčatové pyré
olivový olej
sůl
pepř
tvrdý sýr nebo niva
případně houby
může být i kuřecí maso
množství si určí každý sám dle počtu strávníků
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dno pekáčku omastíme olejem, poklademe kolečky brambor, lehce osolíme, poklademe cibulí nakrájenou na kolečka.

  2. Dále rozvrstvíme mleté maso tak, aby brambory zakrylo v tenké vrstvě. Okořeníme, posypeme pórkem a zeleninou, můžeme přidat houby, opět pokryjeme kolečky brambor a celé opakujeme. Poslední vrstvou jsou brambory.

  3. Zalijeme rajčatovým pyré a dáme zakryté péct na 250°C asi na 45 minut.

  4. Navrch můžeme nastrouhat sýr a ještě na 15 minut dáme do trouby.

Poznámka

Pravá moussaka to samozřejmě není, je to jen taková obměna, ale nám nikdy nevydrží do druhého dne. Je to variabilní a můžete tam dát, co chcete a množství ingrediencí si každý určí dle počtu strávníků, stejně tak velikost pekáčku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trochu jiná mousaka

  • ivule60 ivule60(autor receptu)

    pravá moussaka to samozřejmě není,ale jen se inspiruju a vařím dle sebe,hlavně aby točení kolem plotny bylo co nekratší :-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Urobila som a chutilo, hoci musaka to nie je. Ale mám rada zapekané zemiaky v akejkoľvek podobe.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Rada upravujes recepty podle sveho :-p chapu, ale toto moussakà opravdu neni . . . . .

    Odpovědět

  • ivule60 ivule60(autor receptu)

    Recept je napsaný dle postupu,jak ho dělám já..někdo mi to tu upravil,ale je snad jedno,zda mám recept v několika větách a nebo v jedné dlouhé postupné:-D..česky umím opravdu dobře :-D:-D
    Množství si určí každý sám podle toho,pro kolik lidí je určen...což taky zvládne určitě každý trošku zkušený kuchař:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: moussaka recepty mousaka bez masa